Bjørneangrepet skjedde i Gåxsjö i Hammerdal i Jämtland, litt øst for Lierne i går, skriver Länstidningen.

Mannen kan ha berget livet ved at han beskyttet hodet med armene og krøket seg sammen for å beskytte seg da han ble angrepet.

Fraktet til Östersund

Ifølge en kamerat av den skadde mannen i tjueårene, Thomas Sandberg, ble han bitt i armene, foten og brystet. Sandberg sier til avisen at mannen var heldig siden det går bra med ham.

– Jeg har akkurat pratet med faren hans. Han er bitt i beinet og brystkassen, men hadde kjempeflaks og klarer seg bra, sier Sandberg til Länstidningens nettutgave.

Mannen er fraktet til Östersunds sjukhus for behandling.

Var på elgjakt

Sandberg, som selv er en av de fire i jaktlaget, som jaktet elg ved Gåxsjö vest for Hammerdal, kom til stedet rett etter bjørneangrepet. Han sier det var fire jegere som var ute i terrenget. To sto på post og to med hunder.

20-åringens hund fikk ferten av en elgkalv og en elgku like lørdag formiddag. Jegerne var ikke klar over at det befant seg bjørn i nærheten. Men da 20-åringen smøg seg frem for å komme på skuddhold ble han angrepet av en binne. På et par meters hold fikk han løsnet skudd i selvforsvar, skriver Östersundspostens nettutgave.

– Han skjøt først et skremmeskudd, siden skjøt han mot bjørnen, sier Thomas Sandberg til Länstidningen.

Det er usikkert om skuddet traff bjørnen.

Hørte skrikene

Jaktkameratene hørte skuddene og skrikene fra 20-åringen da han ble overfalt, men mannen tok seg selv frem til kameratene.

Bjørnen viste seg å være en binne med to unger. Utover dagen i går pågikk det søk etter bjørnen, som kan være skadeskutt. Det er ikke funnet blodspor. Jakten på bjørnebinna vil fortsette i dag.

- Det er imidlertid ingen automatikk i at vi skal avlive en bjørn selv om den har angrepet mennesker, sier Hans Ängquist, operasjonsleder hos politiet i Jämtland til svt.se.

20-åringen, som ble skadet har det etter omstendighetene bra.

- Vi har svært mye bjørn i området. Da elgjakta startet i år så var de bjørnene som kunne felles skutt. Til tross for dette har vi nå mer bjørn her enn jeg noen gang tidligere har sett, sier Sandberg til Länstidningen.