Trønderen i 40-årene har nå inngått en avtale med statsadvokaten i Poznan. Det går det frem av en pressemelding som i dag ble lagt ut på hjemmesida til statsadvokatembetet, skriver Dagbladet.no.

Ulykken skjedde under et oppvisningsløp i forbindelse med et Gran Turismo-arrangement i Poznan i juni i fjor. Trønderen kjørte en Koenigsegg på en rett strekning, men mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i en gruppe tilskuere i veikanten.

108 km/t

Etterforskning viste at bilen holdt en hastighet på 108 kilometer i timen da den traff folkemengden.

17 personer ble skadd. Et søskenpar i alderen seks og sju år pådro seg bruddskader. Den mest alvorlig skadde var en 25 år gammel kvinne som fikk sprukket lever og ryggskader, skrev avisen tvn24.pl.

Statsadvokaten opplyser at trønderen nektet straffskyld umiddelbart etter ulykken. Han avviste da også å bli avhørt av polske etterforskere.

Men under et senere avhør tok trønderen likevel på seg skylda for det som skjedde. Han forklarte da at han hadde mistet kontrollen over kjøretøyet sitt og deretter reagert galt - blant annet ved å svinge mot høyre, skriver avisen.

90 000 kroner

I avtalen om at han erklærer seg skyldig på denne måten, godtar 40-åringen en fengselsdom på ett år og fire måneder - gjort betinget i tre år - og 300 dagbøter på 150 zloty hver, en sum på om lag 90 000 norske kroner, skriver Dagbladet.

Trønderen ønsket i kveld ikke å snakke med adressa.no.