- Dette er svært tungt for oss alle. Vi har god dialog med de pårørende, og forsvinningen oppleves som forferdelig for dem og de ansatte, forklarer han til adressa.no torsdag kveld.

To personer er savnet etter at helikopteret onsdag forsvant fra radaren på vei fra Lübeck i Tyskland til Halmstad i Sverige.

Klokken 20.30 torsdag oppdaterte hovedredningssentralen i en pressemelding at den tyske redningstjenesten fortsetter søket etter det savnede helikopteret. En rekke fartøyer fra tysk kystvakt er fremdeles i søk på overflaten.

– De gir seg ikke selv om det blir mørkt, og har nå også søkt ved kysten og langs stranda i området, sier redningsleder Olav Bjørgaas i Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Kystvakta søker

En tidligere mottatt melding om en observasjon av en nødpeilesender i det altuelle området viste seg ikke å være tilknyttet denne hendelsen, ifølge Hovedredningssentralen i Nord-Norge, som melder at søk med helikoptre samt ytterligere bakkemannskaper vil gjenopptas når det lysner igjen.

«Neste oppdatering vil skje klokken 08.00 fredag eller ved større endringer av situasjonen», står det å lese i pressemeldingen.

Hentet ekstra ressurser

En rekke fartøyer fra den tyske kystvakta søker etter spor fra helikopteret på overflaten av Østersjøen. Flere helikoptre er også involvert i søket som foreløpig ikke har gitt resultater.

Torsdag var den tyske flyredningssentralen i dialog med redningssentralene i Danmark, Sverige og Norge, og det ble hentet inn ekstra ressurser fra den danske redningstjenesten.

Norsk pilot savnet

To personer var om bord i helikopteret da det forsvant fra radaren like før klokka 14 onsdag ettermiddag. Piloten er en nordmann ansatt i Helitrans. Den andre er en rumener som er ansatt i selskapet som var oppdragsgiver for Helitrans.

Ifølge den danske luftovervåkingstjenesten mistet man radarkontakt med helikopteret bare 10 minutter etter avgang fra Lübeck klokka 13.46 onsdag ettermiddag. Den siste kontakten med helikopteret var over sjøen cirka 25 kilometer nordøst for Lübeck.

Den tyske redningssentralen i Glücksburg leder søket som onsdag ble avsluttet ved 22-tiden før det ble tatt opp igjen torsdag morgen.

I beredskap

Det savnede helikopteret er av typen Eurocopter AS350. Administrerende direktør i Helitrans, Marita Bjørnevik, forteller at helikopterulykken berører alle i det lille selskapet som har 50 ansatte.

– Vi samlet beredskapsteamene med en gang vi fikk bekymringsmeldingen. Vi har vært i kontakt med hovedredningssentralen siden da, og har konsentrert oss om pårørendekontakt og å orientere de ansatte om situasjonen, sier hun.