I et luftangrep lørdag morgen ved Beit Lahiya nord på Gazastripen ble tre palestinere drept, inkludert et seks år gammelt barn, opplyser helsepersonell til nyhetsbyrået AFP.

Lørdag morgen ble også fem drepte personer funnet i ruinene av et bolighus i Khan Younis.

Ifølge helsemyndighetene på Gazastripen er 20 personer drept i israelske angrep natt til lørdag og lørdag morgen, og 318 mennesker drept siden Israel innledet militæroperasjonen «Operation Protective Edge» tirsdag forrige uke.

Det israelske forsvaret (IDF) opplyser på Twitter at tre av dere soldater ble såret natt til lørdag. En av dem er alvorlig såret.

Kamper på grensen

Lørdag var israelske styrker og krigere fra Hamas i kamper på grensen mellom Gazastripen og Israel. Hamas hevder de har tatt seg inn på israelsk side av grensen.

- Vi har utført en operasjon bak fiendens linjer. Det pågår harde kamper mot fienden, sier Hamas i en uttalelse.

Israel har ikke kommentert påstanden om at Hamas-krigere er inne i Israel, men Israels minister for nasjonal sikkerhet, Yitzhak Aharonovitch, bekrefter ifølge AFP at det er kamper ved grensen.

På israelsk side er tre drept siden militæroffensiven ble innledet, to av dem sivile. Den ene ble drept i et palestinsk rakettangrep ved Gaza-grensen dit han hadde kjørt for å dele ut godteri til soldatene, og lørdag ble en mann drept da en rakett fra Gaza rammet den sørlige delen av Israel.

Fredag ble en israelsk soldat drept inne på Gazastripen, men israelsk militære opplyser at han ble drept av medsoldater.

47 000 har søkt tilflukt

Mads Gilbert var bekymret over utviklingen da NTB snakket med den norske legen lørdag formiddag.

- Situasjonen er alvorlig. De to største sykehusene i Sør-Gaza har snart ikke mer kapasitet, og det er ikke mulig å frakte pasienter mellom nord og sør, sa Gilbert fra Shifa-sykehuset i Gaza by.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) opplyser lørdag at 34 FN-skoler på Gazastripen er åpnet for palestinske flyktninger.

47 000 palestinere har søkt tilflukt på skolene, opplyser UNRWA ifølge AFP.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon varslet fredag at han vil reise til regionen for å oppfordre partene til samtaler om våpenhvile.

- Dekker alles behov

Lørdag uttalte Egypts utenriksminister Sameh Shoukri at landet ikke har noen planer om å revidere våpenhvileforslaget lagt fram tidligere denne uken. Kairos forslag ble avslått av Hamas tirsdag.

- Forslaget dekker alles behov, og vi vil fortsette å tilby det. Vi håper at partene støtter forslaget snarest, sa utenriksminister Shoukri.

Hamas har flere ganger signalisert vilje til å inngå en våpenhvile på opptil ti år med Israel, men stiller flere krav:

- Vi krever blant annet slutt på aggresjonen og den kollektive avstraffelsen av vårt folk, både på Gazastripen og Vestbredden, samt at Israel opphever blokaden av Gazastripen, sa Hamas-leder Khaled Meshaal fredag.

Utenriksminister Børge Brende (H), samt Tysklands og Italias utenriksministre, Frank-Walter Steinmeier og Federica Mogherini, har vært i regionen denne uken. Sammen med Midtøsten-kvartettens spesialutsending Tony Blair og regionale ledere har man prøvd å presse fram en våpenhvile – så langt uten hell.