- Det er en utrolig tapper mann, sier faren til Östersundspostens nettutgave.

Ifølge leger blir gutten liggende på sykehuset et par dager. Han ble i går operert på grunn av dypere bitt- og kloreskader på låret og nedre del av ryggen.

- Han klarer seg bra. Det er ingen direkte sårskader på overkroppen. Med unntak av litt neseblod så klarte gutten seg uten skader i ansiktet, sier faren.

Les også: Vennene reddet ham ut av bjørnens klør

Politiet i Jämtlands län registrerte hendelsen klokka 15.47 fredag ettermiddag.

Dratt ned i hi

12-åringen var med i en større gruppe med elever fra en svensk skole som var på tur i Funäsdalsberget skianlegg. Sammen med noen kamerater kjørte 12-åringen offpiste utenfor anlegget, da skien skar inn i bjørnehiet.

Bjørnen skal ha bråvåknet og dratt gutten ned i hiet. Gutten kom seg ut, men ble deretter dratt inn igjen. Gutten har fortalt til sin far at kreftene holdt på å ta slutt og at han ikke orket å kjempe i mot.

Stakk til skogs

Bjørnen slapp da taket i gutten, ruslet ut av hiet og mot en av kameratene utenfor. Kameraten skrek og viftet med stavene for distrahere bjørnen. Kameraten gikk bakover og falt ned den 5 meter høye avsatsen ved hiet, men uten å skade seg.

Bjørnen stakk deretter til skogs. Etter at 12-åringen kom seg ut av hiet fikk han hjelp fra kameratene til å komme seg ned alpinanlegget. Guttens ski lå igjen ved hiet, så han måtte stå bak på en av kameratenes ski ned bakken, skriver Östersundsposten.

Våkennatt

Et ambulansehelikopter fraktet gutten til sykehuset i Östersund. Faren som jobber i Funäsdalen ble oppringt og ble med sønnen i helikopteret.

- Som forelder blir man sjokkert. Det hørtes så utrolig ut, sier faren til nettavisen.

Verken han eller sønnen sov særlig mye i natt.

- Vi har pratet mye og han har begynt å bearbeide det som skjedde, sier faren.

Bjørnen får leve

Oppsynsmenn sporet opp bjørnen lørdag morgen, melder NTB. Bjørnen som angrep 12-åringen anses ikke å være farlig for mennesker.

Bjørnen blir derfor ikke avlivet.

– Den har gått og lagt seg noen kilometer fra skiheisen, sier Emma Ekdahl i Jämtland-politiet til det svenske nyhetsbyrået TT i dag.

Ambulanse rykket ut til skianlegget etter at gutten ble angrepet av bjørnen. Foto: Håkan Persson / Östersunds-posten
Olle ble angrepet i skogen nær 300 meter til høyre for skibakken som vises på dette bildet. Foto: Håkan Persson, Östersundsposten
Gutten er bitt i begge beina, og har fått en del øvrige bitt ellers på kroppen, opplyser politiet. Foto: Håkan Persson / Östersunds-posten