Ulykken skjedde under et oppvisningsløp i forbindelse med et Gran Turismo-arrangement i Poznan i juni i år. Trønderen kjørte en Koenigsegg på en rett strekning, men mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i en gruppe tilskuere i veikanten.

Nå vil mannen i starten av 40-årene bli tiltalt for «uaktsomt å ha utløst en katastrofe i trafikken», melder Dagbladet onsdag kveld. Etterforskning viser at bilen holdt en hastighet på 108 kilometer i timen da den traff folkemengden.

Adressa.no forsøkte å få trønderen i tale i forbindelse med tiltalten, men han ønsker ikke å kommentere saken.

17 personer skadd

- Sperringene som var satt opp, skulle utelukkende tjene til å holde publikum på avstand - og var slett ikke ment som beskyttelse, opplyser en talsmann for statsadvokaten i Poznan til avisen Gazeta Wyborcza, og sier at det var bilførerens plikt å avpasse farten etter forholdene.

17 personer ble skadd i ulykken, hvorav fire ble betegnet som å ha alvorlige skader. Mannen ble fengslet og siktet for å ha forårsaket en alvorlig trafikkulykke.

Ifølge VG risikerte mannen fengsel i opptil åtte år. Få dager etter ulykken sa statsviter og seniorforsker ved  Norsk utenrikspolitisk institutt, Jakub M. Godzimirski, at han tror mannen slipper å sone i fengsel.

Ga tillatelse til løpet

- Jeg tror han kommer til å ende opp med en stor bot, fordi han ikke var ruspåvirket og kjørte på en plass hvor sikkerheten også blir ivaretatt av arrangementet, sa Godzimirski, som kjenner polsk rettssystem godt.

Peter Ternström i Gran Turismo-events har forklart at sikkerhetsrutinene var godkjent av politiet.

Dagbladet skriver også at polske medier viser at det kan bli juridisk problematisk å få 40-åringen dømt etter den aktuelle paragrafen. Det lokale politiet har allerede etterforsket sitt eget mulige ansvar under arrangementet, som de ga selv tillatelse til på forhånd.