Operahuset og Duomo-katedralen i Milano samt Petersplassen i Roma skal være blant objektene FBI har identifisert som mulige mål. Det amerikanske politiorganet har dessuten gitt italienske myndigheter informasjon om fem personer i landet som vurderes som farlige, melder italienske medier.

Alle de fem personene har arabiske navn, ifølge nyhetsbyrået ANSA. I tipset fra FBI var det ikke nevnt noen spesifikke planer om terroraksjoner.

Italia hadde fra før økt beredskapen etter forrige ukes terrorangrep i Paris, og særlig Vatikanet og Roma har vært vurdert som mulige mål for militante islamister.

Ekstremistgruppen IS skal tidligere ha truet med å angripe Vatikanet, men myndighetene i Italia har uttalt at de aldri har hatt bevis for en troverdig, konkret terrortrussel mot Vatikanet eller den italienske hovedstaden.

Sikkerhetsøkningen skjer kun uker før det er ventet millioner av pilegrimer til Roma i forbindelse med pave Frans' hellige år i den katolske kirke. Begivenheten markeres i nesten et helt år fra 8. desember til 20. november i 2016.

Onsdag ble en del av Roma sentrum sperret av i omtrent en time etter at det ble funnet en mistenkelig bag utenfor den amerikanske ambassaden i byen. Bombeeksperter fjernet bagen uten å finne sprengstoffer.