Mandag klokken 19:00 norsk tid begynte det republikanske partiets fire dager lange landsmøte. Landsmøtets hovedoppgave er å nominere republikanernes kandidat til det amerikanske presidentvalget i november.

LES OGSÅ: Hillary Clinton vil styrke NATO-samarbeidet etter terroren i Nice.

Fire dager til ende

Trump-motstandere har i forkant av landsmøtet varslet at de vil gjøre det de kan for å motsette seg at den omstridte Donald Trump blir valgt som partiets presidentkandidatkandidat i Cleveland, Ohio.

Den første delen av programmet mandag vil være å vedta reglene for resten av landsmøtet. Det ventes det at motstandere vil prøve å presse gjennom regler som gjør det mulig å velge en annen kandidat enn Trump, selv om han har vunnet flest stemmer som republikansk presidentkandidat noensinne.

Demonstrasjoner

Det er planlagt mange demonstrasjoner i tilknytning til arrangementet, som får stor medieoppmerksomhet i hele verden.

Søndag kastet 130 kvinner klærne i protest mot Donald Trump, ikke langt fra lokalet landsmøtet skal holdes.

Stort sikkerhetsoppbud

Etter at tre politifolk ble skutt og drept i Baton Rouge i Louisiana på søndag, har politiet har slått en jernring rundt sentrum av Cleveland, der landsmøtet finner sted.

Lederen for den største fagforeningen for politimenn har bedt guvernøren i delstaten styrke våpenlovene under landsmøtet, men har så langt ikke fått gehør for det.

Fire års politikk

I løpet av landsmøtet skal det republikanske partiet vedta sin offisielle politikk for de neste fire årene, i tillegg til nominasjonen av sine kandidater til det amerikanske presidentvalget i begynnelsen av november.

Det ventes at landsmøtet vil legge sterke føringer for presidentkandidaten sin på mange politiske områder.

Det vil blant annet avgjøres om Trumps synspunkter i valgkampen vedtas, som for eksempel å bygge en lang mur langs hele grensen mellom Mexico og USA.

Dødt løp

Like før helgen var det helt jevnt mellom Donald Trump og demokratenes sannsynlige kandidat, Hillary Clinton, i en ny meningsmåling gjort for New York Times.

Demokratene skal avholde sitt landsmøte i Philadelphia den 25. til 28. juli.

LES OGSÅ: Donald Trump bekrefter at han har valgt Indiana-guvernør Mike Pence som sin visepresidentkandidat.