Trump ble informert om saken i møtet han hadde med USAs øverste etterretningssjefer i forrige uke, melder CNN , Buzzfeed og flere andre amerikanske medier.

Her fikk Trump en rapport om det etterretningssjefene mener var russiske forsøk på å hjelpe ham i valgkampen. Men i tillegg skal Trump ha fått et sammendrag av påstander som stammer fra en privat etterretningsrapport.

Én av påstandene i rapporten går ut på at russisk etterretning sitter på et videoopptak av Trump og flere prostituerte på et hotellrom i Moskva.

Både Trump selv og medarbeiderne hans har avvist påstandene. «Falske nyheter – en komplett politisk heksejakt!», skrev USAs påtroppende president på Twitter tirsdag.

Betalt av Trumps motstandere

Den private etterretningsrapporten skal ha blitt utarbeidet av en tidligere britisk etterretningsagent som opprinnelig ble hyret av republikanske motstandere av Trump.

Senere skal mannens informasjonsinnhenting ha blitt finansiert av Det demokratiske partiet. Påstandene i rapporten er ikke bekreftet, og de har angivelig vært kjent for amerikanske politikere, etterretningsfolk og journalister i flere måneder.

CNN skriver at det amerikanske føderale politiet FBI nå har gjort en nærmere vurdering av den britiske eksagenten og konkludert med at han og nettverket hans er troverdige.

– Obama informert

De amerikanske etterretningssjefene skal ha vurdert anklagene som såpass alvorlige at de mente Trump burde vite om dem. Også president Barack Obama har fått sammendraget av anklagene, ifølge flere medier.

Amerikansk etterretning mener Russland har stått bak hacking rettet både mot Demokratene og Republikanerne – men bare offentliggjort informasjon som kunne skade Demokratene. Motivet skal ha vært å hjelpe Trump i valgkampen.

Hvis påstandene i den private etterretningsrapporten stemmer, kan de være eksempler på potensielt skadelig informasjon om Trump som russerne har latt være å offentliggjøre.

Mottok informasjon

I den private rapporten hevdes det også at Trump og medarbeiderne hans i flere år har mottatt informasjon om Hillary Clinton og andre politiske motstandere fra russisk etterretning.

Under en høring i Senatet tirsdag ble FBI-sjefen James Comey spurt om FBI etterforsker mulige forbindelser mellom Russland og Trumps valgkampmedarbeidere. Comey ønsket ikke å kommentere saken, noe som fikk flere demokratiske senatorer til å reagere.