Følgende representanter fra Sør-Trøndelag er sikret plass på Stortinget: Trond Giske (Ap), Eva Hansen (Ap), Jorodd Asphjell (Ap), Karianne O. Tung (Ap), Linda Helleland (H), Frank Jenssen (H), Heidi Greni (Sp), Per Sandberg (Frp) og Sivert Bjørnstad (Frp).

Snorre Valen fra Sosialistisk Venstreparti og Torhild Aarbergsbotten fra Høyre har gått inn og ut av lista for Sør-Trøndelag.

Det er Heidi Greni som nå har utjevningsmandatet.

- Greni kan være fornøyd

Senterpartiet er inne med Heidi Greni, mens Krf har mistet sitt mandat. Høyre er inne med to mandater - Linda Cathrine H. Helleland og Frank Jenssen. Frp er inne med Per Sandberg og Sivert Haugen Bjørnstad.

- Om Heidi Greni kommer inn for Senterpartiet i Sør-Trøndelag, har hun grunn til å være fornøyd. Kan være Senterpartiets trofaste velgere og solide valgkampapparat som spiller inn her, sier valgekspert Tor Georg Jakobsen ved NTNU til Adressa.no.

I forrige periode var det også ti mandater til Sør-Trøndelag, og da var fordelingen slik: Arbeiderpartiet (4), Fremskrittspartiet (2), Høyre (1), Sosialistisk Venstreparti (1), Senterpartiet (1) og Kristelig Folkeparti (1).

- Vanskelig å spå i nord

Mandatfordelingen i Nord-Trøndelag viser foreløpig at Ingvild Kjerkol (Ap), Arild Stokkan-Grande (Ap), Marit Arnstad (Sp), Elin Agdestein (H) og André N. Skjelstad (V) er inne.

Det var lenge en kamp mellom SVs Anne Kolstad og Venstres André Skjelstad som kjempet om utjevningsmandatet. For øyeblikket er det Skjelstad som er inne.

- Det er for øyeblikket vanskeligere å spå utfallet i nord enn i sør når det gjelder utjevningsmandatet, sa valgekspert Jakobsen mandag kveld.

Nord-Trøndelag vil denne gang få fem stortingsrepresentanter, mens det i den forrige perioden (2009-2013) var seks på stortingsbenken. Da var mandatfordelingen Arbeiderpartiet (3), Høyre (1), Fremskrittspartiet (1) og Senterpartiet (1).

Det vil være en kontrolltelling av samtlige stemmer. Det endelige valgresultatet vil ikke være formelt godkjent før i slutten av uka.