- Vi vil bruke vårt internasjonale arkitektnettverk til å samle inn penger til gjenoppbygging av senteret – barnehjemmet, sykestuen og studiesenteret, sier Alexander Furunes.

SE VIDEO: - Aldri kjempet så hardt i mitt liv

SE VIDEO: Hjerteskjærende scener

Vil delta i byggeprosessen

I 2010 var han i Tacloban med medstudentene ved NTNU, Trond Hegvold og Ivar Tutturen. Sammen med beboerne i slumområdet Seawall, designet og bygget de et studiesenter for barn.

- Når nødhjelpsorganisasjonene trekker seg ut, håper vi å kunne dra ned for å delta i byggeprosessen. Tanken er å involvere beboerne, på samme måte som da studiesenteret i tilknytning  til barnehjemmet ble reist, sier han.

På utstillingen i London blir det vist bilder fra byggeprosessen og det ferdige studiesenteret. Tutturen og Furunes, som for øyeblikket studerer i London, har også bygget et lekeapparat i full størrelse til utstillingen.

- Tanken var at det skulle være en overraskelse for Erlend Johannesen og barna. Vi holdt faktisk på å bygge det da vi først hørte om katastrofen. Nå er det ikke akkurat et lekeapparat de har mest bruk for, sier Furunes.

SE VIDEO: Se restene av det norske barnehjemmet

SE BILDESERIE: Her er bildene fra Filippinene

Gjorde et dypt inntrykk

Håpet er nå at lekeapparatet kan være med på å inspirere folk til å gi.

Naturkatastrofen har gjort et dypt inntrykk på NTNU-studentene. I 2010 samarbeidet de tett med foreldre og beboere i det utsatte slumområdet.

- Vi vet ikke hvordan det har gått med dem, sier Alexander Furunes.