På sin første tur til Tyrkia opplevde Hans-Olav Midtbust fra Trondheim å havne like i nærheten av selvmordsangrepene på flyplassen Atatürk utenfor Istanbul. Han bodde i natt på et flyplasshotell som ligger anslagsvis 700 meter unna terminalen.

- Bevæpnet politi overalt

- Jeg var en av de første som kom til terminalen cirka klokka 05.00 i morges. Da hadde mange passasjerer blitt holdt tilbake av bevæpnede vakter like ved innkjørselen til flyplassen, forteller Midtbudt via sms til Adresseavisen onsdag ettermiddag.

- Det var bevæpnede politistyrker og vakter overalt. Det var knuste vinduer i ankomstområdet på utenlandsterminalen, forteller han.

Følg vår liveoppdatering fra angrepet her

- Komplett kaos

I avgangshallen var det ikke mulig å se at flyplassen hadde blitt rammet av eksplosjoner.

- Til å begynne med var det komplett kaos da vi fikk beskjed om at flyplassen var stengt til tross for at man på informasjonsstavlene viste forventet avgangstid på en rekke flyvninger, sier han.

Passasjerer ble oppfordret til å dra tilbake til hotellene. Da klokka nærmet seg 07.00 åpnet plutselig innsjekkingsskrankene.

- Da ble tilstanden normal. Stemningen blant passasjerene var inntil da oppgitt fordi det var så lite informasjon å få, sier Midtbudt, som til vanlig er daglig leder i trondheimsfirmaet Energos.

- Kom raskt på plass

De første flyene tok av fra den internasjonale flyplassen i 09-tida. Midtbust ble imponert over hvor raskt man fikk det meste på stell.

- Kafeer og butikker åpnet som vanlig. Når de først startet innsjekkingen så var det imponerende hvor raskt ting kom på plass, mener han.

Han reiste av gårde fra Atatürk flyplass, bare halvannen time senere enn planlagt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Dette bildet tok Hans-Olav Midtbust da han var på vei inn i utenlandsterminalen ved Atatürk flyplass onsdag morgen. Deler av flyplassen er fremdeles avsperret. Foto: HANS-OLAV MIDTBUST
Daglig leder Hans-Olav Midtbust i trondheimsfirmaet Energos reiste for første gang til Tyrkia denne uka. Han sier til Adresseavisen at han ikke føler seg utrygg på flyplasshotellet han bor på. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: ASBJØRN GRAVÅS