Mannen ble funnet død med skuddskader i et jaktterreng som ligger mellom Gäddede og Strömsund.

- Vi har mistanke om at det er et vådeskudd som han selv har påført seg. Det er den foreløpige teorien. Han døde av skuddskaden. Det vil bli gjort en obduksjon i Sverige for å fastslå dødsårsaken, sier vakthavende befal Oscar Berglund ved Länskommunikationscentralen i Jämtland.

Etterforskningsleder Per Thelin ved Polismyndigheten i Jämtlands län bekrefter til adressa.no at  mannen i 60-årene er fra Trondheim.

- Patruljen som har jobbet med denne saken har vært våken siden i går kveld, og de trenger hvile. De vil etter hvert skrive en rapport på hendelsen, sier han.

Gikk alene med hunden

Mannen var på en jaktreise i Sverige med to slektninger da ulykken inntraff. De to slektningene ble urolige da mannen ikke kom tilbake fra sin tur, og ringte inn en bekymringsmelding klokka 20.50 torsdag kveld til operasjonssentralen i Östersund.

- De to slektningene hadde også vært på jakt, men i et annet område. Mannen i 60-årene og hunden hans hadde gått alene i et område kalt Småtjärnarna, forteller Berglund.

Mannen og fuglehunden dro ut på morgenen til Småtjärnarna, som ligger 1,5 mil sørvest for Svaningen i Strömsund kommune.

Hadde haglegevær

Klokka 00.50 natt til fredag ble to hundeførere fra politiet sendt ut for å gjøre et søk etter mannen. Klokka 06.19 fredag morgen ble den savnede mannen funnet død i søkeområdet av hundepatruljen.

Det er ingen mistanke om noe kriminelt. Hunden ble funnet i live i nærheten av den omkomne. Mannen hadde med seg et haglgevær.

Ett skudd gikk av

- Vi vil ta hånd om våpenet og se om det er noe feil ved det. Det kan kanskje forklare hva som har hendt, sier Berglund.

Politibetjentene kontrollerte våpenet på stedet hvor de fant den døde mannen.

- Det var kun ett skudd som hadde gått av. Vi vet ikke om våpenet var sikret eller ikke.

Søndag morgen sier Berglund til Adressa.no at det ikke vil gjøres noe mer med saken før mandag. Alle pårørernde er varslet.