- Vi er midt oppe i jordskjelvet. Nå er vi veldig glade for at det gikk bra med alle, sier Husby på telefon fra Katmandu i Nepal.

Han var tidligere rektor ved Steinerskolen i Trondheim, og er nå rektor ved Seljord folkehøgskule, og er på studiereise med 80 andre til Nepal. 70 av disse er elever ved folkehøgskolen. De har vært i Nepal i en ukes tid.

Gulvet ristet

- Det er første gang jeg opplever et jordskjelv. Det føltes fryktelig ubehagelig, sier Husby.

Han og mange andre fra det norske reisefølget var i et møte da jordskjelvet inntraff lørdag formiddag.

- Vi var i et møte med våre nepalske venner, og vi var vel 40-50 stykker til stede. Hele gulvet, vegger og tak begynte plutselig å riste kraftig. Det drysset murpuss inne i rommet, forteller Husby.

Alle sammen kom seg ut av den store murbygningen i Katmandu, og evakuerte til et åpent område ute.

- Her blir vi til det er trygt, sier Husby.

Han anslår at det første skjelvet varte i rundt et halvt minutt. Etterpå har det vært flere mindre etterskjelv.

- Men nå ser det ut til at det har roet seg, sier Husby.

Ødelagt barnehjem

- Hvordan ser det ut rundt dere?

- Mursteinsbygningen som vi var i, står fortsatt. En del eldre bygg har fått sprekker, og vi har sett en del folk som er skadet, og blitt båret bort. Det var blant annet noen arbeidere som jobbet i et stillas, som ramlet ned. Men vi er i et område av Katmandu som er relativt lite skadet. Vi har fått rapporter fra andre deler av byen, og hører at det er mye mere skader andre steder, sier Husby.

En gruppe fra folkehøyskolen var på et barnehjem som skolen samarbeider med. Det er blitt ødelagt av jordskjelvet, forteller Husby.

- Men alle barna og våre elever kom seg ut, og er uskadet, sier han.

- Redd og engstelig

Etter planen skal reisefølget fra folkehøyskolen være i Nepal til onsdag, og Husby ser ingen grunn til å endre på disse planene. Men de blir nødt til å justere programmet noe.

- Vi skulle blant annet besøke barnehjemmet.

- Hvordan opplever elevene dette?

- Innvendig blir man litt filleristet av en slik opplevelse, og en blir redd og engstelig. Men vi er takknemlige for at det gikk så bra. Nå er vi i gang med å finne på aktiviteter, og det er godt humør her, sier Husby.