- Da vi var på vei ned hørte vi et høyt drønn. Da vi kom i nærheten av henget så vi en bratt kant. Snøen hadde løsnet i den bratteste delen av henget. Vi fikk stoppet rundt ti meter fra kanten, forteller han.

Frode Bredesen og tre andre nordmenn kjørte off-pist på den samme fjellsiden på Västerskutan i Åre da snøskredet gikk fredag ettermiddag. Han anslår at skredet hadde en dybde på rundt fem meter.

- Det to et par sekunder før jeg skjønte hva som hadde skjedd. Vi følte oss utsatt der vi sto og ville komme oss bort så fort som mulig, sier han.

Bredesen og de andre kjørte rundt til høyre fra der skredet hadde gått for å komme seg unna.

- Vi forsøkte å komme oss så langt unna som mulig og komme oss ned fra fjellsiden.

- Kunne blitt tatt

På vei ned fra fjellet så de redningsmannskaper som var på vei opp til stedet der skredet hadde gått.

- Hvis vi hadde vært på stedet noen minutter tidligere kunne vi blitt tatt av skredet. Hvis vi hadde blitt tatt av skredet tror jeg ikke at vi hadde klart oss så godt fordi snøen var såpass tung, sier han.

Tre personer ble reddet ut av skredet. En mann ble gravd ut fra snømassene og sendt med luftambulanse til sykehuset i Østersund, ifølge politiet i Jämtland.

- Fikk oss en støkk

Da de var nede fra fjellet kunne de se omfanget at det mellom 300 og 400 meter brede skredet.

- Vi fikk oss en støkk. Det var først da vi så hvor stort det var, forteller Bredesen.

Mens Bredesen kjørte trodde han ikke at det kunne være spesiell stor skredfare i området.

- Det var ganske hardt og forblåst, så vi trodde ikke at skredfaren var stor. Dette viser bare at man aldri kan være helt sikker, sier Bredesen.

Frode Bredesen var på stedet bare minutter unna skredet gikk.