Den største overraskelsen var at Siv Jensen innrømte at dersom Frp får gjennomslag for sin eldrepolitikk, vil partiet være fornøyd. Jens Stoltenberg opptrer som om han hare tapt valget allerede, og er mest opptatt av å forsvare tingenes tilstand. Erna Solberg viser statsministerfakter - hun er klar for å danne regjering.

Her er vår vurdering av politikernes innsats i den aller siste partilederdebatten før valget:

Jens Stoltenberg (Ap), terningkast 4

Er på hugget på enkelte områder, men blir hengende i forsvarsposisjon for det bestående, uten nye visjoner. Pluss for at han endelig innrømmer at offentlig sektor kan bli bedre. Stivbeint i forsvaret av tilstanden i skolen, vil helst dreie debatten fra innhold til privatisering. Sterk og stødig som alltid.

Erna Solberg (H), terningkast 4

Solid om skatt,  skole, og nyskaping. Er nøktern, men blir litt tung og teknisk i sin apell. Glitret aldri, trygg og saklig. Er det statsministerfakter vi ser?

Siv Jensen (Frp), terningkast 6

Kunne ikke svare på partiets løfter om 100 milliarder i skattelette. Men var ellers kveldens beste debattant. På sitt beste om yrkesfag og alt som er galt i skolen. Fulltreffer om Steinerskole-eleven Stoltenberg som snakker ned private skoler. Innrømmer oppsiktsvekkende  at hun er fornøyd hvis hun får gjennomslag for partiets eldreomsorg. Ikke sint, hadde en god fremtoning.

Signe Navarsete (Sp), terningkast 2

Gjentar seg selv om ordførere i protestkø da Erna Solberg var kommunalminister. Det blir for mye traktor og kommuner, uansett hva temaet er. Fremstår litt forurettet, er på hugget, men treffer ikike.

Audun Lysbakken (SV), terningkast 4

Kom med en ny vri da han sa at SV er et skatteletteparti. Får rom til å forklare seg om både om skatt og skole. Gjør sin beste debatt i valgkampen, og er god når han skremmer med Carl I. Hagen på veggen i en regjering med Frp.

Trine Skei Grande (V), terningkast 5

Gjør en god innsats både om økonomi og skole. Unngår skattelettedebatten og vil heller snakke om å  bruke skattesystemet på nye måter. I skoledebatten engasjert, og briljerer med stor kunnskap. Har klare visjoner om hva hun vil i regjering. Engasjert, faktarettet og troverdig.

Knut Arild Hareide (KrF), terningkast 4

Gode replikker, som den om de som har religiøst forhold til skattelette, det har ikke han. Angriper regjeringspartiene for å ha gjort for lite i skolen, til tross for at alle er enige om problemene. Slipper lite til. Blir en del repriser.  Som vanlig engasjert, morsom, klarer å få frem det spesielle med sitt parti.

Vudert av politisk redaktør Siri Wahl-Olsen og kommentator Harry B.A. Strand