Er det sola som gjør det? Eller bare lettelsen over at oppdraget ikke var verre? Da sjefredaktør Arne Blix nennsomt åpner konvolutten hvor han har skrevet ned et oppdrag, og leser det høyt for de tolv trønderske topp-politikerne, mottas han med jubel og applaus.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS UTGAVE AV ADRESSEAVISEN

Fra SVs Snorre Valen og Frps Per Sandberg. Fra Sp-statsråd Marit Arnstad til ny Høyre-topp i Nord-Trøndelag, Elin Agdestein. Og alle de andre. Blix ber politiker-eliten fra regionen om å finne fem saker de sammen forplikter seg til å jobbe for neste stortingsperiode. Til beste for Trøndelag.

Hva mener du er den viktigste saken? Si din mening i debattfeltet

Målbevisst finner de tolv hver sin flekk på plenen, eller dumper ned på et berg. Øverst på berget setter Per Sandberg seg, og tar føringen med myndig røst.

- Da kommer alle med én sak hver...

- Trønderbanen! kommer det som et skudd fra Marit Arnstad.

- Fullverdig E6 og kraftig styrking av Ocean Space Center, kommer det fra Frank Jenssen (H) i yogapositur på bakken.

- Jeg har et punkt som er litt mindre konkret, men ikke mindre viktig av den grunn, sier Snorre Valen - liggende, puffende på en sigarett.

- Trondheim må bli en viktigere by for hele landet, Trøndelag må bli viktig for andre enn trøndere. Og det må vi bidra til, det handler blant annet om hvordan vi snakker om saker, oppsummerer han.

Én time senere må de være ferdige. Da har alle tolv hatt ordet mange ganger. Men klarte de oppdraget?

SE MER I VIDEOEN OVER SAKEN

LES MER: Vi isolerte 12 politikere på en holme