Ungdomsdebatten på Charlottenlund skole ser ut til å engasjere. Da ti minutter sto igjen var det ikke en eneste stol ledig. Skolen har 1200 elever og 230 ansatte, og alle ser ut til å ha funnet veien til midtarealet på skolen.

Følg debatten direkte på adressa.no og nrk.no/trondelag nå. Delta også i debatten via Twitter og Instagram ved å merke innleggene #valgdebatt.

LES ALT OM VALGET HER

Flerkameraproduksjon

I løpet av ca to time fra klokken 12 og om lag klokken 14, skal møtelederne Harry Tiller og Erik Skarrud fra Adresseavisen og NRK, stille spørsmål til ni utvalgte ungdomskandidater fra de største partiene. Temaene skole, klima/miljø, sosiale medier/overvåkning er blant det som skal diskuteres.

Deltakerne som vi snakket med er spente, og synes dette er kjempekult.

- Vi gleder oss og skulle gjerne dratt ut til flere skoler, sier Mari  Holm Lønseth, (H).

Like før start får alle ni instruksjoner fra programlederne.

- Jeg har sagt at de må snakke om sitt parti, og fremheve sine saker - og ikke fokusere for mye på motstandernes ståsted. Vi kommer til å gi dem spørsmål, slik at vi får fram meningsforskjellene mellom partiene.

Etter en kort velkommen fra Skarrud og Tiller, fikk publikum se en presentasjonsvideo av skolen, laget av medielinja og elevene selv.

Malin Sørgaard er 2. års elev ved medielinja, og har fått ansvar for å filme publikum under debatten.

- Vi lager en flerkameraproduksjon av debatten, og har åtte kamera strategisk plassert på området. En så stor produksjon har vi aldri laget så lenge jeg har gått her, så dette er både spennende og utfordrende.

Debattleder Harry Tiller. Foto: Glen Musk
Foto: Glen Musk