Regjeringen sammen med Venstre vil doble størrelsen på kyllingproduksjon ved å åpne opp for at hver bonde kan øke fra 140.000 til 280.000 kyllinger per år.
– Dette vil gjøre norsk kyllingproduksjon mer industripreget, sier leder i Norges Bondelag Nils T. Bjørke på Bondelagets nettsider.
– Store mengder dyr per enhet vil føre til økt smittepress og medisinforbruk slik vi ser i resten av Europa, fortsetter Bjørke.
Bondelagslederen understreker bakgrunnen for dagens produksjonsstørrelse er nettopp et mål om å hindre industriproduksjon og sikre bærekraftig produksjon.
– Beslutningen til regjeringen og Venstre viser at denne tankegangen er forlatt. Nå gjelder det å samle produksjonen på store enheter uavhengig av miljø og bærekraft. Billig mat er retningen framfor et bærekraftig produksjonssystem. Regjeringen er her i utakt med forbrukerne som ønsker miljøvennlig og trygg matproduksjon, mener bondelagslederen.