Det er Statoil som har tildelt Deepwater Norway kontrakt for korrosjonsbeskyttelse av subsea-strukturer på Gullfaksfeltet – i tøff konkurranse med etablerte aktører i bransjen.

- Dette er en milepæl for vår bedrift. Vi er svært fornøyd med at Statoil valgte oss og vår løsning. Vi har spesielt fokus på å forlenge levetiden på installasjoner i Nordsjøen. Nå må vi bevise at vi duger, sier gründer og daglig leder Svenn Magne Wigen.

Les også: Oljedirektøren venter ikke oppgang før i 2019

Komplett pakke

Deepwater Norway, med base i Verdal industripark, har siden oppstarten i 2013 gjennomført betydelige investeringer gjennom oppbygging av kompetanse, markedsaktiviteter samt iverksatt et ambisiøst utviklingsløp for modellering av korrosjonsbeskyttelse. Leveransen til Statoil er på rundt 160 tonn.

-Vi sørger for alt fra ingeniørarbeider og produksjon til utskiping og montering på Gullfaks-feltet. Vi leverer en komplett pakke, sier Wigen.

Selskapet har gjennomfører betydelig FoU-aktivitet for å utvikle kostnadseffektive løsninger med støtte fra blant annet Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Selskapet er en del av Proneo Inkubator, og har kontor på VIP-senteret i Verdal Industripark.

Les også: Vil bruke halv milliard på nye oljebedrifter

Tøff konkurranse

Leveransen er et gjennombrudd for Deepwater Norway i tøff konkurranse med etablerte aktører i bransjen.

- Det er vanskelig å komme inn på norsk sokkel og derfor kan denne kontrakten være en døråpner, mener Wigen.

Mens oljebransjen sliter tungt er det stort fokus på å forlenge levetiden til installasjonene i Nordsjøen. Wigen mener det er en fordel at bransjen restruktureres og at kostnadene kuttes.

- Det gjør at man må tenke nytt og komme opp med løsninger som er gode og effektive samtidig som kostnadene holdes nede. Jeg tror nedturen i olje- og gassbransjen vil gi mange muligheter i fremtiden. Det vil åpne opp for nye og mindre selskaper, mener Wigen.

Les også: Varsler ny milliardutbygging utenfor kysten av Trøndelag

- En liten seier

Wigen er også glad for at de greier å konkurrere med «hoffleverandørene på Vestlandet».

- Det er også en liten seier, mener han.

Leveransen består av engineering og utstyrsleveranser. Lafopa industrier er største underleverandør. De skal bygge stålkonstruksjonene i egen hall i Verdal industripark.

- Dette er både spennende og interessant prosjekt for oss, sier daglig leder Harri Lappalainen ved Lafopa industrier.

Fornuftig lønnsnivå

Deepwater Norway drar nytte av kompetansen som er opparbeidet i industriparken over de siste 40 årene. Wigen har funnet alle underleverandørene i Verdal – og mener det utgjør en forskjell.

- Vi har dessuten et meget fornuftig lønnsnivå i industriparken. Vi har ikke hatt den voldsomme kostnadsveksten slik man har hatt på Vestlandet. Det gjør oss i stand til å konkurrere. Det er totalpakken som teller, mener Wigen og Lappalainen.

Foruten Lafopa industrier er også Kaefer Energy og Vitec inne med leveranser på prosjektet. Ingeniørarbeidene er allerede i gang med oppstart av produksjon like om hjørnet. Installering på Gullfaks starter til sommeren.

Daglig leder Harri Lappalainen sørger for stålleveransene fra Lofopa industrier, Det er daglig leder Svenn Magne Wigen i Deepwater Norway fornøyd med. Her er de sammen med prosjektleder Marius Værdal i Innovasjons- og utviklingsselskapet Proneo. Foto: Leif Arne Holme
Daglig leder Svenn Magne Wigen i Deepwater Norway, Marius Værdal (Proneo) og Harri Lappalainen fra Lafopa Industrier. Foto: Leif Arne Holme