Da 7-Eleven gjenåpnet i Munkegata i Trondheim i slutten av januar ble kundene møtt av et større utvalg av yoghurtis, samt et stort utvalg av diverse toppinger.
Fra Los Angeles til Oslo
Forrige lørdag åpnet Cielo på Solsiden kjøpesenter etter en liten ombyggingsperiode av sine første lokaler. Det som åpenbarte seg var en yoghurtiskrem-vegg hvor kundene kan fylle opp isskålene selv, og i baren finner man sauser, smågodteri og bær.
Trondheimsgründerne tror trønderske tunger vil elske dette
I disse dager er Yoghurt Heaven klar for å åpne sitt første utsalg i Trondheim Torg. Nå gjenstår bare serveringsbevilgningen før yoghurtis-kjeden åpner i andreetasjen på kjøpsenteret.
Yogurt Heaven ble startet av venneparet William Gary og Marieke Bjørgung som flyttet fra Los Angeles til Oslo, og som åpnet sin første butikk i 2010.
- Vi bestemte oss for å bringe selvforsynt yoghurtis til Skandinavia, fordi vi trodde dette kunne slå an. Vi ble møtt med mye skepsis, men nå ser vi at stadig flere kopierer vårt konsept, sier Bjørgung til adressa.no.
Venter på klarsignal fra kommunen
Etter å ha åpnet sin første butikk i Oslo, tenkte gründerne at Trondheim ville være det neste logiske steget, men det skulle vise seg å ta nærmere fire år.
- Vi trodde alltid at Trondheim ville være den andre plassen vi åpnet, men det tok lenger tid enn forventet. Vi ønsket å åpne en butikk på kjøpesenteret Trondheim torg fordi vi tror klientellet er midt i målgruppen vår, sier hun.
Bjørgung forteller at alt er klart for å servere yoghurtis, men de mangler grønt lys fra kommunen, noe de håper at de får raskt. De håper å kunne åpne lørdag 12. april eller etter påske.
Vil kaffekrigen nå kokepunktet i Midtbyen?
- Tilbyr unike smaker
Selv om konkurransen blir hard, er Bjørgung sikker på at deres konsept vil bli foretrukket av kundene. Hun mener de har et større utvalg både når det gjelder selve iskremen og toppingen.
- Vi har 35 forskjellige smaker som vi skifter mellom, og vi har blant annet gresskar-smak til halloween og pepperkake-smak til jul. Vi tilbyr også sorbet for de som har laktoseintoleranse, forklarer gründeren.
Hun mener også at deres yoghurt er den sunneste, og hun tror kundene vil sette pris på bonuskort-programmet. Foreløpig har ikke gründerne planer om å starte opp flere egne utsalg i Trøndelag, men de er åpne for at andre kan få åpne med en franchiseavtale.
Her er barnas is-favoritter
- Sunt med konkurranse
Daglig leder Kris Åstum Hildrum ved Cielo AS er hemmelighetsfull når det gjelder nye utsalgssteder for yoghurtis, men legger ikke skjul på at de har spennende planer. Han mener konkurransen er sunn for alle parter.
- Vi har alltid syntes konkurranse er bra fordi det krever at man må prestere hele tiden. Yoghurtisen lages av Kulinaris på Kolbotn, som også lager iskremen vår, så her vil det alltid være kvalitet. Vi synes selv at vi har et bra produkt og vi kommer hele tiden til å jobbe med forbedringer, lover Åstum Hildrum, som forteller at Cielo har jobbet med youghurtis-planene i om lag to år.
Nå kommer sushi på rullebånd til Trondheim
- Gått over all forventning
Han forteller at yoghurtisen har gått som varmt hvetebrød på Solsiden.
- Den har blitt mottatt utrolig bra og det ser ut som folk koser seg glugg i hjel når de får tappe yoghurtis selv og deretter lesse på med utallige topping og strøssel. Salget har gått over all forventning, og vi blir daglig overrasket, sier han.
Kunder har allerede sagt at de tror isbaren blir den nye stamplassen i sommer. Hos Yoghurt Heaven forteller Marieke Bjørgung at yoghurtis ikke er noe nytt fenomen, selv om det nå dukket opp flere yoghurtis-utsalg i Trondheim denne våren.
- Vi tror ikke dette bare blir en slager is ommer, men også hele året rundt. Yoghurtis er ikke så kaldt som vanlig iskrem, og dette er ikke et typisk sesongprodukt, fastslår hun.