– Det har vært knallhard jobbing for meg med 12 til 16 timer arbeid 6 dager i uka, sier Ronny Ramstad Myren, eier, daglig leder og kjøkkensjef ved restauranten Emilies i Trondheim.

Da Myren kom tilbake etter et lengre opphold i Spania våren 2015 hadde Emilies et underskudd på 700 000 kroner.

– Siden det har det bare gått oppover, sier han.

Knapt overskudd i 2015

Emilies – Et Spisested As gikk med 88 349 kroner i overskudd i 2015. Dette er en forbedring fra 2014, da restauranten fikk et underskudd på 1, 3 millioner kroner.

Er du interressert i hvordan det går med andre bedrifter i Trondheim? Les her om jeansbutikken Livid Jeans.

I 2014 bygde de om restauranten, og brukte bare én av de to etasjene. Det førte til færre bord, og til det dårligste økonomiske resultatet siden oppstarten.

Myren beskriver selv Emilies som franskinspirert og semi-gourmet. Restauranten er 16 år gammel og holder til i Erling Skakkes gate, like ved Trøndelag Teater.

Optimistisk for 2016

Myren forventer å femdoble overskuddet ved utgangen av 2016.

– Så langt i 2016 har det gått veldig bra økonomisk for Emilies. Vi har hatt en kampanje som virkelig har fungert for oss, sier han.

Han forklarer noe av suksessen med sine inspirasjonsreiser til utlandet.

– Vi må jo dra ut for å finne ut hva de andre gjør, og for å hele tiden forbedre og fornye oss, sier han.

Les også: Håvet inn en halv milliard på kjøringen

Han har også tatt med seg lærlinger på tur. Fra høsten av skal Emilies ha seks lærlinger. De er syv andre ansatte, og til sammen ti årsverk.

Myren prøvde å selge restauranten i 2014, men det ble aldri noe av på grunn av for lave bud.

– Da bestemte jeg meg for å kjøre på enda mer, det er jo dette jeg kan, sier han.