Søndag spiller Rosenborg borte mot et Start-lag som har slitt voldsomt i de siste kampene. 28-åringen kom til et Rosenborg-lag i flytsonen og sliter når han ser vennene sine kjempe for ny kontrakt i eliteserien.

- Jeg var i Start i tre og et halvt år. Forholdet mitt til klubben er meget bra og jeg har mange venner der, håper jeg. Det er deilig å være i situasjonen til Rosenborg, men jeg har det ikke bra når jeg ser på den nederste delen av tabellen, innrømmer han.

Islendingens familie har ennå ikke forlatt Kristiansand.

- Det blir godt å få møte de igjen. Det er lenge siden jeg har sett dem, sier han.

Ønsker å vinne

Selv om han ikke ønsker å se sine gamle venner rykke ned, er han innstilt på å vinne mot laget fra Kristiansand.

- Jeg spiller på Rosenborg nå og vi vil ha seriegull. Jeg vil vinne på søndag, også håper jeg Start klarer å berge plassen – etter kampen mot oss, sier Vilhjálmsson.

Spissen skryter over Rosenborgs evne til å vinne på dårlige dager.

Da islendingen dro fra Start, var de langt unna et nedrykk. Han vil ikke si at det er hans feil at de er langt nede på tabellen nå.

- Det får andre vurdere. Jeg sto for mange målpoeng der og var en viktig spiller, men det er sikkert andre ting som også har bidratt til de siste resultatene deres, fortsetter han.

Et kjempende Start

Han kjenner godt til Start og forventer en tøff kamp på søndag.

- Guttene der er nok giret. De har tatt grep i bakre rekker i de siste kampene. Når et lag sliter, så bør man begynne bakfra på banen, det har de gjort. Vi er favoritter på søndag og det må vi vise, sier 28-åringen.

Vanskelig

Da han forlot klubben, sa Mons Ivar Mjelde at resten av spillergruppen slet med å svelge tapet av islendingen.

- Det er klart det varmer å høre det, men det er også vanskelig. Jeg forlot skuta og kom inn i en opptur, så det er blandede følelser, sier den tidligere Start-spilleren og legger til: Jeg var faktisk aldri inne i bortegarderoben på stadion, så det blir merkelig å gå inn der. Jeg må være profesjonell og gjøre jobben for Rosenborg, dersom jeg får spille.

Vilhjálmsson er blitt en meget populær mann blant Rosenborg-fansen.

Takknemlig

Med et godt forhold til klubben og styret i Kristiansand, takker Vilhjálmsson klubben for det de ga han.

- Jeg vokste som spiller der. De ga meg muligheten til å dra til Rosenborg, noe jeg setter veldig stor pris på. Jeg håper bare at de er takknemlig for jobben jeg gjorde der, fortsette har.

Må få poeng

Kåre Ingebrigtsen forventer et sulten Start-lag på søndag, som nærmest må få poeng mot Rosenborg.

- I tidligere møter har de hatt alt å vinne. Nå har de kniven på strupen og de håper jo å få med seg noe, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen er sikker i sin sak. - Hadde aldri spilt i Europa eller i cupfinalen uten de.

Han sammenligner Starts situasjon med Rosenborgs.

- Vi er desperate etter et seriegull på samme måte som at de er desperat etter å holde plassen, sier han og legger til: Fordelen vår er at vi kjemper om seriegull. Jeg tenker ikke så mye på motstandere. Det handler om å ta tak i kampen, noe vi akter å gjøre.

Han tror at islendingen får en varm velkomst fra hjemmefansen.

- Matthías var en viktig spiller for de og jeg tror de har en forståelse for valget han tok, avslutter RBK-treneren.

Islendingen nyter regnværet i Norge før møtet mot Start. Foto: Adrian A. Aagesen
Kåre Ingebrigtsen forventer et sulten Start-lag på søndag. Foto: Jonas Bjørkli