Brogeland-Lindqvist var det beste norske paret i EM, og de endte nesten helt i toppen på butlerberegningen (utregning per par).

Brogeland er en litt annerledes spiller, han gjør ting andre ikke tør. Her (fra en amerikansk turnering) meldte han og makkeren sannelig knallhardt, og da handler det jo om å spille godt! Øst åpnet med en 12-14 grand. Likevel klarte N/S å melde seg opp i 6 kløver!

Hjerter 10 kom i utspill til esset. Det ser ut som om det må kastes et par spar hos nord på ruteren, så spille spar og senere stjele god sparen med to stjelinger. Dette går greit om spar er fordelt 3-2, men det kan bli litt problemer med overganger on kløveren sitter 3-0 (øst har i så fall tre).

Hjerterstjelinger hos syd vil bli tatt underveis, og da kan det fort ende opp ned at øst får en trumfhøyning med sin knekt tredje. Slik satt det da spillet forekom:

Brogeland spilte slik: han stjal en hjerter i stikk to fulgt av kløver konge. På den la han tieren fra nord. Så tre store ruter med to sparavkast fulgt av spar til kongen og esset. Spar tilbake ble trumfet hos nord med en mellomstor kløver. Kløverfinesse ble så tatt med syveren (!). Avslutningen ble spar til stjeling med trumfesset, og da gjenstod kun å spille kløver til damen (øst siste trumf ble tatt ut) for så å innkassere sparstikkene.

Her kan du lese mer om bridge.