Syd var i 3 grand etter at øst hadde meldt inn 1 hjerter. Vest spilte ut hjerter 2 (norsk fordeling) til tieren, knekten og esset. Hva nå? Det er ikke så godt med overganger selv om det ser greit ut. Syd har ikke tid til å spille god ruteren, for da kommer mer hjerter fra forsvaret, og idet de kommer inn andre gang i ruter har øst tre hjerterstikk som sammen med E-K i ruter gir bet.

Det må satses på sparfargen. Hva om vest har spar konge? Det behøves kun fire sparstikk, og det er jo en hjerterstopper til med damen singel mot 9-8. La oss si det spilles spar ess, spar dame, og hele spillet er slik:

Vest lasjerer spar dame, stikker neste, og så gir forsvaret spillefører stikk for hjerter dame. Nå er det ikke noe kjapt inntak til syd. Idet Ø/V må få komme inn har de mer enn nok stikk til å bete kontrakten. Løsningen ligger i å spille spar dame først.

Vest må lasjere (hvis han stikker er det overgang til syd i spar). Da fortsettes med spar ess og spar knekt, og i tredje sparrunde kastes hjerter dame! Hvis forsvaret nå ønsker å godspille hjerteren kommer syd inn (9-8 i hjerter har blitt like store kort som damen). Hvis de ikke godspiller hjerteren, men øst tar for hjerter konge kastes kløver hos nord.

Om ikke Ø/V lar syd få komme inn spilles ruter fra nord, og det blir etter hvert etablert ni stikk.

Her kan du lese mer om bridge.