Rådmannen i Trondheim har lite sans for at Nye Veier ønsker fartsgrense 110 km/t på den nye motorveien nord for Trondheim.

Det kommer frem i saksdokumentene til en sak trondheimspolitikerne skal behandle tirsdag.

Saken handler i utgangspunktet om bompengefinansiering av den nye veien. Rådmannen mener imidlertid at politikerne bør vedta et ønske om lavere fart på nyveien, i samme slengen.

- Vil ivareta nullvekstmål for biltrafikk

- Utgangspunktet for forslaget er å ivareta målet om nullvekst i biltrafikken. Med økt hastighet vil det bli mer attraktivt å kjøre bil, og det utfordrer nullvekstmålet vi har forpliktet oss til å følge opp gjennom bymiljøavtalen, sier programleder i Miljøpakken Heidi Fossland, som uttaler seg på vegne av rådmannen i saken.

 - Men fartsgrensene blir jo ikke vedtatt av lokalpolitikere. Hvorfor mener rådmannen at lokalpolitikerne skal ta stilling til dette?

- Dette er et forslag til en merknad til Stortingets behandling av saken, så er det opp til lokalpolitikerne om de ønsker en slik uttalelse til Stortingets behandling, sier Fossland.

Programleder i Miljøpakken Heidi Fossland uttaler seg på vegne av rådmannen i Trondheim. Foto: Kristian Helgesen

- Høyere fart gir økte utslipp

I saksfremlegget peker rådmannen på at en økning i fartsgrense fra 80 og 90 km/t til 100 eller 110 km/t vil gi økte utslipp fra bensin- og dieselbiler.

- Det er bred politisk enighet om å fase ut fossilbilene. Forsvinner ikke da argumentasjonen om at disse bilene forurenser?

- Selv ikke fossilfrie biler er med på å skape de byene vi ønsker oss. Bilene tar likevel mye plass i byene og skaper kø, fremholder Fossland.

- Vanskeliggjør jernbanens konkurranseevne

Rådmannen trekker også frem konkurransesituasjonen for jernbanen i argumentasjonen imot fartsgrense 110 km/t. I saksfremlegget heter det at:

«Konkurranseforholdet mellom bil og kollektivtransport endres i favør personbiltrafikk, noe som vil vanskeliggjøre jernbanens framtidig konkurranseevne».

- Skal jeg forstå det slik at rådmannen mener vi bør bygge dårligere veier av hensyn til jernbanens konkurranseevne?

- Nei, vi skal ikke bygge dårlige veier. Dette handler om hvilke fartsgrenser som settes, sier Fossland.

- Men fartsgrensene henger jo sammen med veistandarden?

- Nei, det er nødvendigvis ikke alltid tilfelle. Detaljer må du ta med Statens Vegvesen eller Nye Veier.

Hun legger til:

- Forslaget om fartsøkning er ganske nytt, og var ikke del av reguleringen av veien. Rådmannen ønsker å belyse saken som godt som mulig for politikerne og da er det viktig å påpeke at økt fartgrense kan utfordre Nasjonal transportplans nullvekstsmål for personbiltrafikken. Dette målet er Trondheim juridisk forpliktet til å følge opp gjennom vår bymiljøavtale med staten.

- Legger oss ikke borti lokalpolitikk

Prosjektleder for Nye Veier i Trøndelag Johan Arnt Vatnan kommenterer farts-forslaget slik:

- Lokalpolitikerne må få diskutere og ta sine hensyn, vi legger oss ikke bort i det. Vårt mandat sier at vi skal forsøke å øke den samfunnsøknomiske nytten. Dette kan vi gjøre enten ved å kutte kostnadene ved prosjektet, eller ved å øke hastigheten slik at folk kommer seg raskere frem, sier Vatnan.

Han understreker at det viktigste for Nye Veier er å bygge den nye firefelts motorveien nord for Trondheim så raskt som mulig.

Prosjektleder for Nye Veier i Trøndelag Johan Arnt Vatnan Foto: Martin Andersen

- Ingen andre tilsvarende vedtak

Dersom Trondheimspolitikerne gjør vedtak om at de ønsker seg lavere fart på E6 vil de trolig være alene om dette i Trøndelag.

Tilsvarende saker som den som skal opp til politisk behandling i Trondheim har nemlig vært oppe til politisk behandling i Levanger, Stjørdal, Melhus, Midtre-Gauldal, Rennebu og Oppdal.

- Ingen andre har vedtatt noe tilsvarende. Politikerne i Malvik skal behandler saken mandag kveld. Der har formannskapet tidligere sluttet seg til Nye Veiers opplegg for bompengefinansiering med stort flertall, sier Vatnan.

- Klar sammenheng mellom veistandard og fartsgrenser

Ifølge talsperson for rådmannen i Trondheim, Heidi Fossland, henger ikke nødvendigvis veistandard og fartsgrenser sammen. Nye Veier-Vatnan er av en annen oppfatning.

- Det er en klar sammenheng mellom veistandard og fartsgrenser. 110-standarden stiller strengerer krav til slake svinger og god sikt enn 90-standarden. Så kan man naturligvis bygge med 110-standard og så skilte for 90, men da vil man ikke få den samme nytten av ekstrainvesteringen 110-standard medfører, sier Vatnan.

Frp, V, H, Krf imot fartsforslaget

Fremskrittspartiet, Venstre, Høyre og Krf er tydelig på at de ikke vil stemme for rådmannens farts-forslag.

Kommunalråd for SV, Ottar Michelsen, sier han er negativ til fartsgrense 110 km/t på den nye motorveien, men at han ikke har tatt endelig stilling til rådmannens forslag.

Det har ikke lyktes Adresseavisen å komme i kontakt med Arbeiderpartiets gruppeleder Geir Waage eller Miljøpartiet De Grønnes gruppeleder Hilde Opoku.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter