Sander Bergmann (18) og Christian Sæther (19) hadde nettopp sjekket inn på hotellet på Kos og var på vei ut for å finne en restaurant å dra til da bakken begynte å riste.

- En i reisefølget sa at vi måtte legge oss ned på bakken. Det var helt kaos, lysene gikk og det smalt. Da vi gikk bortover mot restauranten, så vi et tårn som hadde rast ned. Det var sprekker i bakken, forteller Sander Bergmann.

Dette tårnet raste ned i nærheten av der kompisgjengen befant seg på Kos.

- Helt galskap

Kompisgjengen gikk så tilbake mot hotellet. Da de var tilbake ved hotellet fikk de beskjed fra grekerne som var i området at de måtte komme seg opp fra vannet og opp i høyden. Frykten var at jordskjelvet kunne være etterfulgt av en tsunami.

- Alle bilene kjørte oppover. Det var helt galskap. Vi begynte å løpe mot bilene og kastet oss i baksetet på en bil. Alle kompisene fikk akkurat plass i baksetet. Bilen kjørte oss mot høyden. Vi måtte løpe resten av veien opp, sier Bergmann.

Dette bildet viser ødeleggelsene på Kos.

- Veldig skummelt

Da de kom opp på høyden møtte de andre som fortalte at de hadde sett personer som hardt skadd etter jordskjelvet. Bergmann og Sæther så også personer med sår på ryggen og i hodet etter at steiner hadde truffet dem. Utenriksdepartementet har fått melding om at en nordmann er hardt skadd etter jordskjelvet. Et mindre antall nordmenn har lettere eller moderate skader, melder NTB.

Kompisgjengen opplevde situasjonen i Kos som dramatisk.

- Det var veldig skummelt. Vi visste ikke hva som skjedde og hva vi skulle gjøre, sier Christian Sæther.

Kompisene var oppe på høyden til klokken 07 om morgenen. Så dro de tilbake til hotellet for å forsøke å sove. Nå sitter kompisgjengen på stranda og forsøker å få i seg litt mat.

- Nå forsøker befolkningen å bygge opp knuste restauranter og forsøker å få ting på stell, sier Sæther.