Det er 14 år siden den første filmen om den frodige Portokalos-familien, og det er lenge nok til at et gjensyn føles både friskt og velkomment. Toula og Ian har blitt tenåringsforeldre siden sist, med alt det innebærer, og også denne gangen er den innpåslitne storfamilien aktivt til stede i alt som foregår. Men forholdene er ikke helt slik de synes å være, og dermed ligger det an til nye tumulter og ikke minst et nytt, stort og fett gresk bryllup.

Alle filmanmeldelsene samlet her

Mer stereotypisk gresk-amerikansk enn dette kan det knapt bli, men først og fremst inneholder filmen såpass mye likefrem moro til at den fungerer greit. Det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av denne gjengen, til tross for noen syltynne vendinger i historien. Etter hvert skjer det så mye parallelt, at flere av handlingstrådene fremstår som hastverksarbeid.

Adresseavisens påskefilmguide

Nia Vardalos har igjen skrevet manus og spiller hovedrollen som Toula, men Vardalos har ikke noe åpenbart komisk talent som skuespiller. Kjemien mellom henne og ektemannen (John Corbett) er heller ikke særlig minneverdig, og igjen er den taletrengte tante Voula (Andrea Martin) som er artigst, med sine innspill om kroppslige finurligheter. I styret med nye bryllupsforviklinger og ymse slektninger på alle kanter, er det mest av alt fremstillingen av selve storfamiliekulturen som har en tiltalende, unorsk sjarm og varme. «Mitt store fete greske bryllup 2» er litt løs i fisken og har sine lettvintheter, men ganske artig er det lell.

Anmeldet av: MARTE THINGSTAD