Trondheims rutinerte latinensemble Mambo Companeros slår på stortromma når de feirer tjueårsjubileum. De åtte musikerne har fått med seg Trondheimsolistene, slik at til sammen 18 musikere medvirker på denne innspillingen.

Dermed klinger det svært fyldig og fint, og dyktigheten er det selvfølgelig ingenting å si på. Mambo-kameratene har fordypet seg i latinamerikansk musikk av ymse slag i en årrekke og har rytmene i kroppen, mens Trondheimsolistene kan spille hva det skal være.

Les flere anmeldelser

Repoertoaret på denne innspillingen kan derimot diskuteres. Mambo Companeros har plukket fram ni låter fra latinmusikkens historie. De var i sin tid store slagere med vokalister som Dean Martin, Nat King Cole og Pery Como, og mange av dem kan anses som klassikere.

Men låtmaterialet kan for mange føles utdatert, og spørsmålet er hvor lurt det er å gjøre disse låtene om igjen. Heldigvis har Mambo Companeros klart å gi dem nytt liv. De har laget spenstige arrangementer med elegante kombinasjoner av strykere og blåsere. Bandet har dessuten to sterke vokalister i Luison Medina Capote og Alexander Fernandez. Dermed blir helheten frisk og fengende, men ikke så musikalsk utfordrende som noen av oss kunne ønsket oss.

Anmeldt av TRYGVE LUNDEMO