Kommunen har kastet seg på inn på laget som jobber for å få Starmus lagt til Trondheim i 2017. Det har gått fort for seg etter at ideen dukket opp, og ennå er mye uklart. Håpet er å få til en fristende pakke kjapt nok til at styret i Starmus vil velge Trondheim på sitt møte i september.

- Hvorfor bør Trondheim satse på Starmus?

- For kommunen er det viktig å bygge opp omkring NTNU og kunnskapsmiljøet. Festivalen ville vært en fantastisk scene for norsk forskning og NTNU. Å formidle forskning og kunnskap til inspirasjon for barn, unge, våre lærere og andre, er kjempeviktig.

- Starmus er omtalt i noen store internasjonale medier, men er lite kjent i Norge. Er dette en smal festival?

- Det er stor interesse i internasjonal presse som driver med forskningsnyheter. Vi ønsker å løfte festivalen til nye høyder slik at den involverer mange og får omtale i bredere media. Dette er en flott mulighet til å profilere Trondheim internasjonalt som kunnskaps- og kulturby. Det kan forbedre oss som universitetskommune. Vi ønsker å gjøre det enda mer attraktivt å komme til Trondheim for å studere eller forske.

- Starmus har slitt med underskudd, er det et problem?

- Kostnadene er krevende, men mange er involvert for at finansieringen skal komme på plass, både med offentlig hjelp og privat sponsing.