- Jeg ble oppringt av et par som var i gang med å totalrenovere et helt hus på Frøya. Eiendommen har en støyskjerm ut mot veien, og det var den de håpet jeg kunne gjøre litt mildere og hyggeligere enn det grå uttrykket den hadde fra før, forteller designer og kunstner Ståle Gerhardsen, som hadde forberedt seg godt foran oppdraget med å dekorere støyskjermen. Både Frøya kommune og Statens vegvesen ble kontaktet for å få aksept for kunstverket som er synlig for alle som passerer eiendommen.

- Jeg liker så godt figurene han lager og kjenner at jeg blir glad av å se på bildene hans, sier Randi Rabben som ønsket seg et motiv på den grå støyskjermen på eiendommen sin.

Ikke for detaljert

- Jeg fikk helt frie tøyler og hadde laget noen skisser som jeg sendte til både kommune og vegvesenet. Det eneste de var opptatt av var at motivet ikke måtte ta for mye oppmerksomhet eller være for detaljert slik at trafikantene kunne bli distrahert, sier Gerhardsen, og tilføyer at kommunen syntes det var en god idé å dekorere den ellers grå og kjedelige støyskjermen.

Godt mottatt

- Jeg har valgt et motiv som er lett å like. Det er gjennomtenkte budskap i motivet, men de to figurene mine er smilende og snille. Det er ikke to skumle typer, sier Gerhardsen. Motivet er inspirert av Andy Warhol og hans suppebokser, og har blitt et verk med referanser til kunst, kommunikasjon og barndomslek.

Ståle Gerhardsen fikk i oppdrag å dekorere en 40 meter lang støyskjerm på Frøya for å gjøre den litt mildere og hyggeligere enn det grå uttrykket den hadde fra før.

- Etter at støyskjermen ble ferdig dekorert, har jeg fått meldinger om at folk legger turløypa si forbi støyskjermen for å ha noe artig å se på. Det er veldig hyggelig. Det å få kunst ut til folk er virkelig noe jeg brenner for, og det er kult å oppdage kunst andre steder enn der man vanligvis forventer å finne det, sier Gerhardsen.

Fra husvegg til støyskjerm

Randi Rabben fikk ideen om å dekorere støyskjermen ved at hun hadde sett flere bilder av Ståle Gerhardsen og spesielt lagt merke til det han laget på en husvegg på Bakklandet.

- Jeg liker så godt figurene han lager og kjenner at jeg blir glad av å se på bildene hans. Da vi bestemte oss for å lage støyskjerm på eiendommen vår, tenkte jeg at det ville være ypperlig å ha disse figurene på den, forteller Rabben som lot kunstneren dekorere støyskjermen både innvendig og utvendig. Eiendommen ligger langs hovedveien inn mot Sistranda.

Folk blir i godt humør

- Det er gangvei langs hele veien og mange turgåere her. Og vi har allerede fått gode tilbakemeldinger fra folk som sier at de blir i godt humør av å se disse figurene på støyskjermen, sier Rabben. Hun og mannen flytter inn i huset i januar og har planer om å lyssette kunstverket.

- Jeg får meldinger om at folk legger turløypa si forbi støyskjermen for å ha noe artig å se på, sier Ståle Gerhardsen som har dekorert en 40 meter lang støyskjerm på Frøya.

- Vi vil jo gjerne at bildet skal være synlig også i vintermørket. Bildet skaper liv til eiendommen vår, og barnebarna våre synes dette er stas. Dette er to fyrer vi kommer til å bli veldig glad i, sier Rabben.