– Er det et sted man trenger proteser, så er det i Gaza, sier Tore Johansen, som skal delta med underholdning under solidaritetskonserten for Gaza onsdag kveld.

I tillegg til en kunstaksjon, arrangerer vennskapsforeningen Trondheim-Ramallah en konsert i Studentersamfundet. Pengene som samles inn går til proteseverkstedet i Gaza.

– Jeg er engasjert i konflikten i Gaza på et medmenneskelig plan. Det er helt meningsløst det som skjer i dette området. Og denne konserten arrangeres nettopp for å skape engasjement blant folk, for å få folk i dialog. Ved å være med på konserten, hjelper jeg litt til, sier Johansen (bildet).

Håper folk kommer

Tenoren har med seg Ivar Gafseth og skal opptre med flere nummer. Hvilke er foreløpig usikkert.

– Jeg har en viss peiling, men det er hemmelig, ler Johansen, som oppfordrer alle som har anledning om å komme på konserten.

– Dette er en god sak. Støtt opp om konserten. Jo mer penger vi får inn, jo mer kan vi hjelpe til, sier han.

Les også: Donerer kunst til Gaza

– Utrolig positivt

Også en kvintett fra Trondheimsolistene skal spille under onsdagens solidaritetskonsert. Et par nummer blir spilt sammen med folkemusikeren Gjermund Larsen fra Verdal.

–J eg synes det er fint at vi har musikere som viser et engasjement utover det å spille musikk. Det var lett å si ja når vi ble spurt om å delta, sier daglig leder Steinar Larsen for Trondheimsolistene.

Trondheimsolistene har spilt i palestinske områder flere ganger tidligere, og har venner og kolleger der. Onsdag spiller de sammen med den palestinske sangeren Rim Banna, som kommer direkte fra Nasaret og til Studentersamfundet i Trondheim onsdag.

– Vi har spilt til inntekt for proteseverkstedet i Gaza tidligere, og vet at pengene går direkte dit. Vi synes det er utrolig positivt at det blir tatt initiativ til å arrangere en slik konsert, sier Larsen.

Les også: Sommeren vi aldri glemmer

Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN