Mediestormen raste mandag etter at prinsesse Märtha Louise i helgen deltok på et seminar med Lisa Williams, der det ble kommunisert med døde.

I slutten av september kommer prinsessen og Elisabeth Nordeng til Trondheim for å holde et todagerskurs i reading, healing og berøring.

Kurset holdes i samarbeid med Haugen Anshus, som ble godkjent astarteterapeut i fjor. I over tre år har hun ukependlet mellom Trondheim og Oslo for å følge undervisningen med prinsessen og hennes kompanjong.

- Skolen har i disse dager byttet navn fra Astarte til Soulspring, og astarte betyr at vi er terapeuter i reading, healing og berøring. Berøring er basert på Rosenterapi, som er en retning innenfor fysioterapi, sier Haugen Anshus.

Hun jobbet tidligere som art director og fotograf i et reklamebyrå, men kjente etter hvert at hun var i ferd med å «møte veggen».

Engleskolen – en døråpner

Det som for andre så ut som en vellykket yrkeskarriere, viste seg å være mer stressende enn godt var. Hun hoppet av, og jobber i dag som frilans innen bransjen, i tillegg til å være terapeut.

- Jeg har fulgt med prinsesse Märtha Louise og Elisabeth helt siden jeg første gang leste om Engleskolen i et ukeblad. Helt i starten av 2010 deltok jeg på et kurs med de to her i Trondheim, noe som ble en døråpner for meg. Det handler om å finne sin egen stemme i livet, sin egen kraft og det som er riktig for deg.

Sprer godhet

Nå er hun i gang med å utvikle kurssenteret «Soulitude» der hun tenker å trekke inn kursholdere og arrangere workshops.

- Märtha gjør ikke annet enn å spre godhet, hun har en genuin omsorg og kjærlighet for sine medmennesker. I Norge har vi både religionsfrihet og ytringsfrihet, og det er ikke frihet uten at det gjelder alle. Jeg kjenner Märtha og Elisabeth og vet at de er sterke, de står sterkt, men jeg ber likevel folk tenke seg om, sier Haugen Anshus som etterlyser mer åpenhet, takhøyde og raushet.

- Jeg har alltid vært det noen vil kalle «rar». Jeg både så og opplevde mye spesielt som barn, og på den tiden var det langt mer tabubelagt å «se ting» enn det er i dag. Da jeg var åtte år hadde jeg en nær-døden opplevelse, da opplevde jeg det å se sjelen forlate kroppen.

- Det gjorde veldig mye med meg, men det å virkelig ta imot evnene og begynne å ta dem i bruk, det gjorde jeg ikke før jeg var langt oppe i tjueårene. Og siden har det blitt en rekke forskjellig kurs, og Engleskolen de siste årene.

Sjelesørger og veileder

- Er du en slags coach?

- Jeg visste du kom til å spørre om det, men hvis du skal kalle meg en coach må du kalle meg en intuitiv coach. Men jeg føler meg like mye som en sjelesørger, smiler hun.

- Min rolle er å veilede deg slik at du finner det som er ditt svar. Jeg hjelper deg til å komme inn til din kjerne.

- Hvordan har det vært å bli kjent med prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng?

- Det har gitt meg enormt mye, og over så lang tid kommer man veldig tett innpå hverandre. Det var en gang jeg fikk en kraftig sorgreaksjon og bare lå på gulvet og gråt. Da var Märtha Louise enormt til stede, hun la alt annet til side og bare var der sammen med meg og trøstet. Snørr, tårer og maskaraen rant, jeg hadde virkelig vrengt innsida ut, rett foran prinsessen av Norge. Det har vært sterke opplevelser, forteller Haugen Anshus.