– Vi mangler endelig bekreftelse på enkeltartister, men vi har også noen kort vi bevisst holder tett inntil brystet til konsertdagen, sier initiativtaker Bård Smith.

Det er drøyt to uker til fellesløftet «The Last Waltz» på Clarion Brattøra som involverer store deler av musikkbransjen i Trondheim, det som noen kaller tidenes største musikkdugnad i trønderhovedstaden.

– Dugnad og dugnad. Skjalg jobber, vi andre stikker bare innom, sier en morgenmunter Ulf Risnes da vi møter ham og et knippe kolleger i Intro Musics lokaler i Fossegrenda.

Sambandets energiske gitarist Skjalg Raaen er svært sentral i forberedelsene til konserten.

Det er kontornabo Puzzlefilm som har invitert konsertens solister denne formiddagen. Camilla Størseth og Emil Tanem intervjuer dem enkeltvis til filmstubber som legges ut på konsertens Facebook-side, og muligens også vil inngå i Lasse Berres dokumentarfilm om artistdugnaden inspirert av The Bands legendariske konsert, album og film «The Last Waltz».

Diktatorisk makt

Raaen har nærmest diktatorisk makt både når det gjelder artistlisten, som teller både de mest etablerte og helt ferske vokaliser og musikere, og hvilken låt hver enkelt skal fremføre. Men så vel Rueslåtten som Risnes og Pedersen fikk utdelt samme låt som de selv ønsket seg, så det virker som programmeringen har gått knirkefritt. Som tilsynelatende det meste har gjort i en stor produksjon som involverer så mange. Bare det å sette opp øvingslisten må være en anselig utfordring.

Travle artister

Det er travle folk vi har å gjøre med. Raaen skal blant annet på Rikskonsert-turne hele neste uke. Rueslåtten er tilbake etter konserter i Bonn og tre andre europeiske byer, og gir nå ut et album som markerer hennes 20-årsjubileum. Peer Gynt er på vei til Japan for å skrive låter med japanske kolleger, Risnes er dypt nedgravd i egne opptak fra 80-tallet. Pedersen forbereder seg til «Jesus Christ Superstar», Bollandsås har nettopp gitt ut nytt album.

Men ingen var for travle til å takke ja til deltagelse på støttekonserten for Sorgenfri.

– Det er en ære å få være med på dette, sier Børge Pedersen, til bifall fra resten av den muntre gjengen i sofakroken. Bra musikk, bra tiltak for et bra magasin.