– Ian Hunter er en av de artistene jeg har hørt mest på. Jeg har jaktet lenge på ham, og han sto høyt på ønskelista over internasjonale artister vi ville ha med oss på Sverresborg, sier Åge Aleksandersen.

I tillegg til Hunter, vil han og Sambandet også ha med seg en norsk gjest når de opptrer 15. august. Hvem det blir, er ennå ikke avgjort. Planen er å gjøre «Trondheimsnatt» med Åge og Sambandet og en internasjonal og en norsk gjesteartist til en årlig tradisjon på Sverresborg Arena.

– Hvorfor Ian Hunter?

– Livealbumet hans «Welcome To The Club», som ble tatt opp i 1979, er en av de platene jeg har hørt aller mest på. Ballader som «Irene Wilde» og «Sons and Daughters» er sterke saker. Den siste er antakelig den beste låten som noen gang er skrevet om å spille i band. Jeg håper han kan ta den på Sverresborg. Da vil han ha sju karer rundt seg på scenen som vet hva det handler om.

Britisk legende

– Skal dere synge duett?

– Det har jeg ikke dristet meg til å spørre om.

– Et felles ekstranummer, kanskje?

– Vi får se. Ekstranummer blir det nok.

Ian Hunter er en legendarisk britisk musiker som har vært i aksjon siden slutten av 60-tallet, blant annet gjennom sitt samarbeid med David Bowie og som frontfigur i bandet Mott The Hoople, som hadde stor suksess med låter som «All The Young Dudes».

Stor stas for Sambandet

I juni blir han 76 år gammel, men han turnerer fortsatt, og han har et sterkt forhold til Trondheim, blant annet på grunn av sitt samarbeid med Bjørn Nessjø og Trondheimsolistene.

Åge Aleksandersen forteller at musikerne i Sambandet synes det er stor stas å skulle spille med Ian Hunter. De har sendt ham et forslag til repertoar og venter på å få et annet forslag tilbake fra Hunter.

– Vi blir nok enige. Noe av det som tiltaler meg med ham, er hans sterke påvirkning fra amerikanske låtskrivere, Dylan, blant annet, samtidig som han er så tydelig britisk. Det siste albumet hans med The Rant Band er også flott. Men slik bransjen er blitt i dag, er den utgivelsen dessverre knapt nok synlig, sier Åge Aleksandersen.

Gjest: Ian Hunter sto høyt på Åge Aleksandersens ønskeliste. I august kommer han til Sverresborg. Foto: RICHARD SAGEN