Hver lørdag kan du løse fire nye oppgaver. I Trondheimsrebusen skal du komme fram til svaret ved å bruke opplysningene i oppgavene kombinert med kunnskap til Trondheim i nåtid og fortid.

Ukens oppgaver

OPPGAVE 1: To ble til rett før første verdenskrig for hver sine offentlige og nært beslektede etater. Planlagt i samsvarende stil av den samme.

OPPGAVE 2: To ved siden av hverandre - den ene opprinnelig for verdiflytting, den andre for taleflytting - er slått sammen og er nå sted for vareflytting.

OPPGAVE 3: Sete for herskere, studenter og kremmere.

OPPGAVE 4: Stod ferdig ved slutten av første verdenskrig, er unik i Norge og det er få andre i resten av verden. Fredet, men i daglig bruk. To av samme type kan møtes der og passere hverandre problemfritt. Noen av en annen type kan av og til passere på tvers.

Slik deltar du

Oppgavene vil bli publisert på adressa.no og i Ukeadressa hver lørdag i 2017. Ved å sende inn svarene kan du hver uke være med i trekningen om å vinne jubileumsboka "Det sto i Adressa".

Svaret sendes til trondheimsrebus@adresseavisen.no innen tirsdag kl.24.00. Svaret på denne ukens oppgaver vil bli publisert sammen med neste ukes Trondheimsrebus.

Trondheimsrebusen er en gave fra Trondhjems Historiske Forening (THF) til Adresseavisens 250-årsjubileum. Faghistorikere som også er medlemmer i THF, går god for kvaliteten på det historiske innholdet. Eirik Lien i THF har utarbeidet oppgavene.

Les intervju med Eirik Lien og leder forTrondhjems Historiske forening, Jakob Maliks, her.

Alle ukevinnerne er også med i trekningen av en hovedpremie i forbindelse med Adresseavisens jubileumsdag 3. juli 2017.