Det er fortsatt januar, vi er fortsatt ute etter lette, lettvinte, rimelige og smakssterke middagsretter. Og vi er fortsatt på kikert-kjøret!

En varmende curry blir aldri feil en vinterdag, og her pøser vi på med nærings- og smaksrikt innhold, i solid fargespekter fra de nevnte kikerter via røde linser til grønnkål.

Budsjettmessig er dette en fin hverdagsmiddag, men smaksmessig kan den serveres når som helst, og til hvem som helst.

Brødlokket skaper en ekstra festeffekt, og er altså her gjort med glutenfritt brød (kjøpt på en ganske vanlig butikk) til glede for dem av oss som ikke kan eller ikke ønsker å ha i seg gluten.

Retten som helhet er vegetarisk. Selve curryen er fullt ut vegansk, men så er det egget i brødlokket. For å få hele retten vegansk kan egget erstattes med en spiseskje maisenna eller potetmel, men da bør du kanskje doble mengden kokosolje for å få til en smidig deig.

Sunn og billig: Budsjettmessig er dette en fin hverdagsmiddag.

For dem som er bitt av den veganske bølgen, kan et tips ellers være å ta vare på vannet i kikert-boksene. Det har kanskje ikke bindingsevne nok til akkurat vårt bruk her, men kan brukes i stedet for egg i ymse andre bakverk. Prøv deg frem!

Og så kan du prøve deg frem i ymse smakskombinasjoner for å finne din egen favorittcurry i årets fremste currymåned.