Som du ser av oppskriften her, så har vi også lakserogn som en prikken over i-en-ingrediens. Men det er strengt tatt ikke det viktigste.

Hemmeligheten med denne vesle retten, som er en liten vårløsning både estetisk og smaksmessig, er å gjøre noe spennende ut av

kjøleskapets mest hverdagslige ingredienser.

Egg er egg, men likevel ikke. For når du posjerer eggene så blir det liksom mer stas. Vanskelig, synes du? Nei da. Bare du får sving på

roteringen av kokende vann i kasserollen, fikser du det greit.

Potetgull er visstnok noe bare Maarud kan lage. Men her kaller vi fortsatt en spade for en spade og potetgull for potetgull. Skal det være noe stas så må man lage det selv. Fersklaget potetgull kan gjøre den ellers mest bedritne lørdag til en fest.

Forrett, smårett til fire personer

1 bakepotet

Nøytral olje

Salt

4 egg

2 ss eddik

Vann

Salt

8 tynne skiver røykelaks

Fersk bladpersille

God olivenolje

Lakserogn

1. Lag potetgull ved å skjære tynne skiver

av en bakepotet (ev. flere vanlige poteter.

Varm opp olje og fritter potetskivene

i puljer til gylne.

La renne av på kjøkkenpapir og dryss over salt.

2. Posjer egg ved å koke opp vann med eddik

og salt. Sørg for rotasjon i vannet,

og ha så oppi eggene ett og ett fra en øse.

La trekke til hviten er fast, cirka fire minutter.

3. Anrett på tallerkener med egg, potetgull

og røykelaks. Hakk bladpersille og dryss over, sammen med en skvett god olivenolje

og lakserogn.

Oppskrift

Posjert egg med røykelaks

og potetgull