Da regjeringen holdt middag for kongeparet i Operaen i Oslo nylig, var en av hovedingrediensene sjøkreps fra Frøya. Et svært logisk valg, men du må ikke helt ut i havgapet for å finne god sjøkreps.

Det er rikelig med kreps på store dyp inne i Trondheimsfjorden, og er du blant dem som er smart nok til å utnytte det flotte fiskeutsalget i Ravnkloa i Trondheim, får du som regel kjøpt levende sjøkreps. Det er ikke den billigste maten du kan få tak i, men det er altså den beste. I ni av ti dager.

Når du først slår til og serverer fersk sjøkreps, er det ingen grunn til å tenke for komplisert eller bringe inn for mange andre og sterke smaker. Her må alle spille på lag og la krepsen spille den soleklare hovedrollen. Med en frisk, mild og saftig hovedrolleinnehaver er det begrensninger på hva du kan og bør finne på i tillegg.

En klassisk måte å servere sjøkreps på er å gratinere den i urtesmør. Det skal vi komme tilbake til her i Kjøkkenveien i løpet av sommeren.

I dag serverer vi pasta med sjøkreps, en enkel, men smaksmessig elegant liten rett.

Den ene attraksjonen er selve sjøkrepsen som kommer fersk og nygrillet fra ovnen. Den andre er den smakfulle kraften som oppstår i skjebnefellesskapet mellom krepsen, vin, olje, hvitløk m.m.

I utgangspunktet er dette en rett som er mild som en vårbris, men du kjenner det er stikk i den.

Og snart er det sommer på ordentlig.

Her finner du flere oppskrifter fra Kjøkkenveien.