Hei, har du tid til en prat? Eller går toget ditt snart?

- Jeg har god tid. Var så heldig og fikk skyss til Trondheim sentralstasjon. Det var klokka tolv. Men jeg fikk ikke plass på det første toget. Det neste går ikke før klokka halv fire. Så dermed blir jeg sittende her.

Det var lang ventetid. Så kjedelig!

- Ikke egentlig. Jeg sitter her og ser på folk.

Da bare koser jeg meg. Jeg synes det er veldig fascinerende at vi kan være så forskjellige og likevel like. Alle har en historie. Det sitter jeg og tenker på. Og så lager jeg meg historier.

Fortell litt mer om historiene du lager!

- Jeg forestiller meg hvor menneskene kommer fra og hvor de skal. Hvis det er en som ser lei seg ut, blir det en trist historie. Hvis han eller hun kommer løpende for å møte noen og er superhappy, ser jeg for meg en hyggelig historie.

Hvor skal du selv?

- Til Hamar. Her i Trondheim har jeg besøkt en venninne. Dessuten har jeg jobbet litt.

Det finnes vel jobber i Hamar også?

- Ja, men her har jeg jobbet med en kortfilm som handler om en jente som var på Utøya.

En dag i juli, skal den hete. Filmen er basert på en sann historie. Noen av opptakene skulle tas i Trondheim. Om jenta i historien var herfra, vet jeg ikke. Det er en skuespiller som spiller henne. Jeg vet heller ikke helt hvorfor opptakene tas i Trondheim, har egentlig ikke så mye kunnskap om akkurat denne produksjonen.

Hvilken rolle har du selv i filmen?

- Jeg jobber med sminke og kostyme. På denne produksjonen var jeg nærmest en

assistent pluss. Andre ganger har jeg totalansvaret. Jeg var med på settet i Trondheim i to dager, i tillegg var det mye forarbeid. Nå må jeg tilbake. Jeg har andre jobber.

Flere filmer?

- Jeg har to bruder som skal sminkes. Og så skal jeg klippe håret av en kreftsyk venninne som skal gjennom en cellegiftkur. Det er en av mine aller beste venninner. Vi skal gjøre en fotoshoot, få det til å bli noe spesielt og gjøre det litt lettere for henne å miste håret.

Da får du være med på både de lykkelige og vanskelige tingene i menneskers liv ...

- Ja, arbeidet mitt er veldig variert. Det synes jeg er veldig deilig. Jeg har ikke noe A4-liv.

Hvordan har du kommet dit? Noen spesiell utdannelse?

- Jeg er utdannet frisør og makeup-artist. Hun jeg jobber sammen med, er spesialist på kostyme. Jeg har lært veldig mye av henne.

Heter det dere driver med fremdeles kost og mask?

- Ja, det er det som står i dagsplanen.

Og det morsomste du gjør?

- Egentlig synes jeg alt jeg gjør er interessant. Det er fint å se resultater av det du har arbeidet med. Og de ulike jobbene gjør at jeg treffer mange hyggelige mennesker. Men forarbeidet er veldig viktig.

Er observasjonene du gjør mens du venter, en del av forarbeidet?

- Jeg får inspirasjon av å se på mennesker. Så for meg er ikke ventetid noen dårlig tid. Hvis en person i et manus minner meg om et menneske jeg har sett, kan jeg bruke inntrykket jeg har fått når karakteren skal skapes. Men det er ikke noe negativt i det. Vi bruker vel alle opplevelsene våre når vi skaper noe.

Hva er det med Hamar? Er du født og

oppvokst der?

- Nei, det er ikke så lenge siden jeg flyttet dit. Jeg er fra Oslo. Hadde aldri trodd jeg skulle bo i Hamar.

Du flyttet kanskje til en kjæreste?

- Nei, heller fra en kjæreste. Nå har jeg noen jobber i Oslo, andre i Hamar. Filmselskapet som lager filmen om Utøya holder til i Hamar.

Dessuten har jeg noen oppdrag for Teater Innlandet i samme by. Men det er ikke sikkert jeg blir i Hamar. For meg er det en test. Jeg prøver i ett år. Så flytter jeg kanskje tilbake til Oslo.

Eller til et helt annet sted.

Hva med Trondheim?

- Det tror jeg ikke. Men man vet jo aldri. Trondheim er en veldig fin og koselig by. Nå er jeg spent på togturen sørover. Jeg tok bussen nordover, og har aldri reist den strekningen med tog. Jeg har hørt det skal være fint.

Men først må vi ta et bilde ...

- Den er grei, selv om jeg vanligvis er på den andre siden av kameraet. Jeg er ikke så vant til selv å bli fotografert.

Du er fotogen så det holder. Og jeg tar mange bilder.

- Da får du sikkert en stri jobb med å velge ut bilder. Forresten må du også ha en veldig variert og morsom jobb. Du treffer sikkert mange

hyggelige mennesker!

Helt klart! Som deg!

Lyst til å lese flere møter på benken?