Her nyter Lajla Mosserud og Stig Nordvik sola og en romantisk stund på hundefri trondheimsferie mens lille Ludvig er på Lørenskog.

- Vi så oppe fra brua at dere hadde det så veldig koselig sammen på benken her nede på plenen. Er dere helt nyforelsket?

- Ja da, det er jo bare koselig. Hehe. I november er det femten år siden vi ble sammen.

Femten år, og så er dere fremdeles SÅ forelsket! Da må dere fortelle hvordan dere møttes.

- Det var rett og slett på Spray.no, en god gammeldags nettdating. For femten år siden var det jo flaut å møte noen på nettet, jeg husker jeg syntes det var litt flaut den første tida, sier Lajla, mens kjæreste og samboer Stig smiler salig.

Nettdating er ikke flaut lenger nå. Og det var tydeligvis vellykket!

- Ja, da hun kom på middag til meg første gangen, hadde vi allerede hatt kontakt i flere måneder, så det føltes som om vi kjente hverandre fra før. Hun kom på middag, og siden har hun ikke gått hjem! Haha! Men hva jeg laget, det tør jeg ikke å si høyt.

Kom igjen da ...

- I dag er jeg atskillig mer til kokk, men den gang lagde jeg faktisk Toros italienske gryte. Det er jeg flau for den dag i dag. Hahaha! I dag ville jeg sikkert lagd noe med vilt. Men nå vet jeg jo at hun ikke liker det, så da hadde det kanskje ikke blitt noen match?

Torogryte var vel ganske seift for 15 år siden ...

- Jo, men siden den gang er jeg blitt en gourmand. Det hun ikke veit når vi går tur på steder som Trondheim, er at vi er på leit etter de spisestedene jeg allerede har sett meg ut på nettet. Nå sitter vi for eksempel ved siden av Havfruen, Trondheims fiskerestaurant. Hehe. Jeg er livsnyter. I dag har vi lunsjet på Fairytale. Det var ingen cupcakes der lenger, men jeg spiste reinsdyrskav som var helt imponerende. En veldig god lunsj.

Dialekten din tilsier at du ikke er herfra, men fra et sted et stykke lenger nord?

- Nei, ingen av oss er herfra, vi bor på Lørenskog. Selv er jeg nordfra, men jeg har familien min her og er på besøk hos dem. Onkelen min har avisa deres, så han kommer til å få hjerteinfarkt når han ser dette! Ha ha! Det er min fars familie, barn og barnebarn og en hel haug med tre- og firmenninger. Jeg tror jeg har møtt over hundre personer på de to ukene jeg har vært her!

Oi, det var mange å holde orden på!

- Ja, det kan du si.

Du sitter her i shorts og T-skjorte. Riktignok er det meldt sommer til helga, men er det ikke bittelitt kaldt?

- Nei, for meg er alt over ti plussgrader sommer! Men vi møtte noen turister med boblejakke og skjerf. Og så kommer jeg, nordlendingen, med kritthvite legger, kortermaskjorte og shorts! Haha!

Og nå er dere på sightseeing i byen.

- Ja, jeg har vært her i to uker, men Lajla kom oppover i går, så nå skal vi se oss litt om i byen. Jeg kommer fra en fiskerfamilie, og jeg er veldig glad i maritimt miljø, som det er her.

Er du fisker selv også?

- Nei, jeg holder til på land, jeg jobber på meieri. Og Lajla er radiograf på Ahus. Men nå er det ferie.

- ... men vi har et hundebarn hjemme, så fredag må vi hjem. Det er første gang vi har hundefri, så det er litt uvant, sier matmor Lajla.

Da skjønner jeg at dere ikke har barn?

- Det stemmer, Ludvig er vårt barn. Han er en belgisk fårehund, med personlighet som et menneske. Er han uenig i en ting, så kan han faktisk begynne å prate, sier Stig.

Hva sier han da?

- Han bjeffer på en spesiell måte. Og hvis vi ikke går dit han vil, sier han klart ifra. Han var så redd da han var liten at vi kalte ham opp etter pinnsvinet i Flåklypa. Men nå er han seks år gammel og ikke redd lenger. Siden vi har

Ludvig, blir det gjerne norgesferie på oss om somrene. Du kan jo reise Europa rundt, men med en gang du skal passere en grense, er det vaksiner for hunden og masse papirer å passe på. Så det blir en biltur i Norge eller Sverige. Vi har nettopp kjøpt bil her i Trondheim, så vi skal kjøre hjem.

Å, virker bilen bra, eller var det katta i sekken?

- Å, den er lovende, mitt smykke! Det er en Volvo V70 med 200 hester som skal kjøres hjem. En guttedrøm som jeg endelig har fått realisert. Jeg må ta litt hensyn til at jeg ikke er helt ungdom lenger, så jeg kan ikke ha en ren rånebil. Den ser ut som en familiebil, men det er ulv i fåreklær!

Så det er to fluer i en smekk. Både bilhandel og familiebesøk i Trondheim!

- Ja, jeg har ikke vært her siden jeg var barn. Det er en fin by, med flott natur. Det er god plass, skog og mark og høye fjell. Trondheim er en veldig grønn by.

Du, det har litt å gjøre med at det ofte faller blaute ting ned fra himmelen …

- Haha! Jeg leste jo i avisen at det ikke har vært så mye regn i Trondheim på førti år. Når man først skal dra hit, så er jo det koselig!

Men jeg ble nesten litt redd da dere kom, siden dere hadde slike nøkkelkort hengende. Trodde dere var vakter eller noe som skulle jage oss fra benken.

Å nei, vi jager aldri noen fra en benk, tvert imot leter vi etter benkefolket! Og det er jo så hyggelig at dere sitter her og svermer. Men Lajla, du har jo så fin leppestift, smitter den ikke over?

- Haha, det var faktisk akkurat det jeg sa til henne da dere kom, om hun har på leppestift for å slippe å kysse!

- Å, det ser ikke sånn ut. Takk for praten!

hilde.ostmoe@adresseavisen.no

Vi er mange som sitter på en benk i blant. Vil du lese om flere, kan du trykke her.

Her kan du leses flere saker fra Ukeadressa.