Dette spørsmålet kan det kanskje være grunn til å stille ved disse bildene fra miljøet rundt Bakke bru med drøyt 60 års forskjell i tid.

Mange ville nok heller gått inn i det frodige og sammensatte gatebildet fra 1953 enn i det mer sterile og upersonlige bildet fra det moderne Trondheim. Tross Jorun Kraft Mos kunstverk, skulpturfontenen «Kam» for enden av brua, kan en gatescene fra nyere tid oppfattes som mindre smilende og vennlig enn det en gang var.

Det myldrer av liv i det gamle bildet, av unge og gamle, arbeidsfolk og kvinner og menn i ukjent ærend på vei til og fra. Trafikken er en vrimmel av gående, syklende og bilende. På fortauet rett utenfor aviskiosken på Rianhjørnet står en politimann og passer på. Karene i arbeidsklær i forgrunnen til høyre har satt seg ned for å se på livet, kanskje er det i frokostpausen de sitter slik. Bortenfor nærmer en fullsatt trikk seg brua, der det tette folkelivet fortsetter på motsatt side.

I Kjøpmannsgata ligger bryggerekken nedenfor brua intakt, og bak strekker skorsteiner i byens aktive industri seg til værs, bl.a. fra Trondhjems kommunale bakeri.

Det var tider det.

Her finner du mange flere Før og nå.