98000 elleville fans, Wembley stadion en vakker sommernatt i juli og verdens største kvinnelige artist. Alt lå til rette for en magisk aften med Adele.

Supervokalisten fra London hadde gjennomført 121 konserter på verdensturneen, nå gjensto bare selve finalen - på hjemmebane. Fire utsolgte Wembley-konserter skulle krone verket. «Hometown glory», baby!

LES TANKESTREIF: Trenger jeg 123 esker med Ikea-batteri og 40 minisåper fra alskens hotell?

Ei venninne og jeg hadde reist ens ærend til London for å se konsert nummer tre. Tusenlappene fløy ut av kontoen mens vi bestilte fly og overnatting. Men reisefølget forsikret meg om at vi hadde knallgode seter, så her skulle vi få valuta for kredittkortet. Jeg var helt blank når det gjaldt kvaliteten på billettene siden den meget kjente arenaen var ukjent terreng for meg. Jeg hadde et planlagt stevnemøte med Wembley for to år siden. Den daten ble ødelagt av en klumsete kar ved navn Dave Grohl som tok «break a leg» litt vel bokstavelig. Foo Fighters-frontmannen presterte kunststykket å gå på snørra fra en scene i Göteborg. I sang nummer to!

Men denne sommeren var den forsmedelige Foo Fighters-episoden «Water under the bridge». Her var det ingen grunn til å deppe fordi «Rumour has it» at Adele ville levere en vanvittig konsert. En ren hitparade ble det sagt. «Hellooooo», lissom! Dama ga ut et album som fikk musikkjournalister til å tro at fysisk cd fremdeles har et marked. Albumet «25» solgte godt over tre millioner cd-er i løpet av den første uka i butikk i USA.

Noen måneder i forveien hadde den britiske sangfuglen vært ærlig og sagt rett ut at den 15 måneder lange verdensturneen hun var i ferd med å avslutte, kunne bli hennes siste. Da den nyheten kom, pustet vi selvfølgelig lettet ut over at vi hadde billetter til det som ville bli en sagnomsust konsert. Her var det bare å smi mens jernet var varmt. Eller «Set fire to the rain» for å bruke Adeles egne ord.

Det er lørdag morgen på konsertdagen. Jeg ligger i drømmeland. «Camilla, Adele har avlyst.» 1,2 millisekund senere er jeg lys våken. Før jeg rekker å kaldkvele venninna mi for det jeg tror er tidenes dårligste spøk, har jeg lest Twitter-meldingen fra hurpa selv.

Adele er visstnok sønderknust, ber om tilgivelse, sier noe om skade på stemmebånd. Du klarte virkelig ikke å spare stemmen nok til de siste 2 - TO! - konsertene av en verdensturné på 123 konserter? Det er som å løpe maraton, men å kaste inn håndkleet etter 41 500 meter - eller som å spise en kroneis, men kaste den i søpla før du har kommet til sjokoladen i bunnen. Utilgivelig med andre ord.

Wembley - hvorfor vil du ikke ha meg? «Never mind, I'll find someone like you.» Granåsen, er du ledig på markedet?

Det ble nylig kjent at Ed Sheeran skal spille fire konserter på Wembley neste sommer. Keep calm, carry on, jeg har ingen planer om å reise dit, så du kan trygt bestille billetter.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.