Men ett sted på Torvet var omsetningen jevn året rundt, i kiosken der det ble solgt aviser og blader, sjokolade og tobakk.

Den travle Narvesen-kiosken sto på nordvestre kvadrant, rett utenfor Hotel Phoenix’ prangende inngangsparti med forhage. Men før den fikk plass der, var det lenge lite som skjedde i dette hjørnet av Torvet. Utenfor hotellet sneiet i mange år trikken forbi, her var det også parkeringsplass, og kvadranten var ikke stor nok til at den i tillegg kunne romme handelsvogner, boder og store folkemengder.

Ikke før litt inn på 1960-tallet bød det seg en mulighet her, etter at trikkelinjen over Torvet var lagt ned - til fordel for en ny trasé ut Olav Tryggvasons gate og opp Prinsens gate. Det ble imidlertid ikke de tradisjonelle torghandlerne som inntok den ledige plassen, men Narvesen Kioskkompani A/S.

TEMA: Før og nå

Narvesen hadde i noen år hatt en kiosk i nærheten, utenfor Misjonshotellet i Prinsenkrysset. Men ved en utvidelse av Kongens gate, var det ikke lenger plass for kiosken der. I 1962 vedtok kommunen flytting og pekte ut den nye plasseringen på Torvets vestre side. Dette falt i dårlig smak på Hotel Phoenix, der eieren Hulda Simensen leverte protest på vedtaket. Mange av byens innbyggere var visstnok heller ikke altfor begeistret. Det hjalp imidlertid lite med innsigelser, og i juni 1964 ble kioskluken åpnet på det nye stedet ved hotellet.

Lang tid tok det ikke før kiosken var innarbeidet som en av de mest lønnsomme for Narvesen i Trondheim. Selskapet hadde gradvis fått innpass i denne byen som ellers i Norge, men hadde her lenge en hard konkurrent i byens gamle kioskselskap, Kioskenes Ekspedition. Dette selskapet mistet sin konsesjon på kioskdrift i 1954, men fortsatte som butikk i Olav Tryggvasons gate 21, før det ble avviklet samme år som Narvesen inntok Torvet.

På 1960-tallet og utover rådet Narvesen aviskiosk-markedet alene. Selskapet flyttet etter hvert noe av omsetningen innendørs i større butikker, men mange av de frittstående kioskene holdt stand. På Torvet ble den gamle kiosken skiftet ut med en ny i 1979, og her var dagens aviser ennå å få kjøpt i mange år. Men én dag var det slutt også på dette stedet. Med planer om et bilfritt torg, skulle det anlegges busstrasé over nordvestre kvadrant, og da var det ikke lenger plass til en kiosk.

Nyttårsaften i 2002 ble luken stengt for godt og kiosken fjernet etter vel 37 års drift.