Hvor lenge har du vært her?

- Litt over en måned.

Liker du byen?

- Jeg liker Trondheim veldig godt. Været er faktisk ganske likt som i hjembyen min Portland, Oregon. Vi har også mange skyer og mye regn, og noen fine dager som i dag. Men Trondheim er kaldere.

Og det blir kaldere!

- Ja, jeg har skjønt det ...

LIKTE DU DETTE? Les alle «På benken» -sakene våre her.

Hvordan er Trondheim sammenlignet med Portland?

- Det er større mangfold i Portland. Vi er nok mer individualistiske. Vi omfavner forskjellene våre, noe som gjør at det alltid er noe interessant å se, noen som uttrykker seg på en unik måte. Det er for eksempel en person i byen som kjører rundt på en etthjulssykkel i kilt og med Darth Vader-maske. Slike mennesker kryr det av i Portland. Nordmenn virker mer ...reserverte.

Men er nordmenn så kalde som noen vil ha det til?

- Nei, definitivt ikke, jeg har ikke forstått det der ennå. Alle nordmenn jeg har møtt har vært veldig vennlige, utadvendte og åpne.

Du har vært her bare en måned, da.

- Ja, og kanskje folk blir kaldere når det blir kaldere i været.

Er du student?

- Nei, faktisk så tar jeg ingen klasser. Jeg forsker på kreft, myelomatose, på St. Olavs. Jeg jobber sammen med en doktorgradsstudent.

Har du studert medisin?

- Nei, jeg studerte biologi, men jeg vil studere medisin når jeg kommer tilbake til USA. I USA må du gå på college før du kan gå på universitet, men på mitt college hadde de ikke pre-med og derfor studerte jeg biologi.

Studentersamfundet, hva synes du om det?

- Det er kult hvordan et helt samfunn av studenter kan få DET DER til å skje. Jeg er der veldig mye og jobber frivillig som bartender. Huset er stort, det er ganske velorganisert, og alle som jobber der er veldig greie. Vi har alle til felles at vi vil bidra uten å ta betalt for jobben. Jeg synes det er flott at jeg, som utvekslingsstudent, får muligheten til å være med på det der. Jeg føler meg godt tatt imot.

Hva tenkte du da du så det røde, runde huset første gang?

- Det så mye mindre ut enn det faktisk er, det er jo gigantisk på innsiden! Det har en ganske spesiell arkitektur, egentlig, men jeg har ikke rukket å se alle rommene.

Har du hørt om Uka?

- Ja! Og jeg liker at det heter Uka, selv om den varer i seks uker.

Skal du delta på noe under festivalen?

- Jeg skal jobbe som bartender, og om noen minutter skal jeg faktisk på opplæring i spritbartending. Jeg kommer rett fra jobb og slapper litt av her på benken før vi starter. Etterpå skal jeg på svømmetrening.

Får du nok tid til å slappe av?

- Nei, jeg får ikke slappet av nok. Jeg vil oppleve så mye jeg kan av den norske kulturen, og derfor engasjerer jeg meg. Når november kommer, kommer jeg til å «krasje». En del av oppgaven min her er å være kulturell ambassadør.

Hva er det?

- Det er en tittel jeg har gitt meg selv. Jeg har i oppgave å ta med meg så mye kulturforståelse som mulig tilbake til USA.

Reiser du mye?

- Ja, i fjor besøkte jeg 18 land.

Det var mye! Hvor var du?

- Hovedsakelig i Europa. Et av de landene jeg likte godt, var Kroatia. Det var så billig der, og havet var så klart. Jeg bodde i Spania i et helt år hvor jeg underviste barn og ungdom i engelsk.

Har all denne reisingen endret synet ditt på USA?

- Ja, på en måte. Jeg hadde en god forståelse av landet mitt før jeg reiste derfra, men den amerikanske fremmedfrykten ble tydeligere for meg.

På hvilken måte?

- Da jeg opplevde hvor enkelt det er å reise innen EU som utlending, ble jeg overrasket.

I USA er det er mange regler og begrensninger. Jeg har også hørt mange meninger om USA fra europeere. Det var veldig interessant.

Hva snakket de om?

- Folk delte sine meninger om Trump og om valget. Jeg bodde i Spania da Trump ble valgt til president, og det var alt de ville snakke med meg om.

Hva mente de?

- De snakket mest om stereotypier.

Det er rart hvordan man kan snakke om stereotyper i et så stort land med så mange mennesker.

- Jeg tror veldig få forstår hvor stort USA faktisk er. Da jeg forklarte noen av ungdommene at det tok meg 36 timer å kjøre fra Oregon til Indiana, hvor jeg studerte, ble de satt ut. Og det er ikke USA på tvers en gang. I Spania kan du kjøre fra den ene enden av landet til den andre på 13 timer.

Hva syns du om valgresultatet?

- Jeg ble overrasket, jeg trodde virkelig at vi skulle få Hillary som president. Jeg har ikke møtt en eneste nordmann som støtter Trumps ideer.

Overrasker det deg?

- Nei, jeg antok at de fleste ikke ville like ham, men jeg hadde jo trodd at i hvert fall én eller to skulle være enig i tankene hans. Men du, nå begynner den bartenderopplæringen ... skal vi slå følge til Samfundet?