Det er i hovedsak frivillige som står bak Trikkestallens hittil dyreste oppussing. Ved å demontere og flytte rundt på mange av elementene, skal man frigjøre plass slik at flere kan bruke skatehallen samtidig.

- Det har vært en årlig tradisjon å bygge om deler av Trikkestallen, slik at det hele tiden skal være nye elementer å forholde seg til, sier styreleder Øyvind Svendsen i Trondheim Skate Association (TSA).

- Trikkestallen er driftet på frivillig basis, man kjører på eget ansvar og det er et lavterskeltilbud som skal passe for alle, sier styreleder Øyvind Svendsen i Trondheim Skate Association.

Siden oppstarten i 1997 har Trikkestallen gjennomgått flere oppgraderinger. I denne omgang er det satt av 400 000 til ombygging, og pengene stammer fra salg av sesongkort og dagskort.

I tillegg til flyttingen av hallens forskjellige elementer, er vegger og tak blitt malt og nye lys satt inn.

Ville ha nytt dekke

- I år er det i tillegg et vedlikeholdsår for kommunen. Vi spilte inn at vi ville ha nytt dekke, siden det gamle bærer preg av å være 20 år gammelt. Det blir ikke noe av det i første omgang, så den største endringen blir at bowlen flyttes.

Ved å flytte bowlen vil det bli bedre flyt i streetområdene i Trikkestallen.

Bowlen, enkelt forklart et stort, bassenglignende rampeelement, utgjør en stor del av arealet inne i Trikkestallen. Den har frem til nå vært innrammet av flere betongstolper.

- Den løsningen var ikke optimal for utnyttelse av bowlen. Den hadde blant annet en stolpe midt i kjøreflata, noe som begrenset hva man kunne gjøre. Å flytte den vil i tillegg sørge for bedre flyt i streetområdet.

TSA har også ønsket at kommunen bidrar til å flytte døra inn til selve hallen, slik at den ikke blir stående midt i skateområdet.

Flere kan bruke Trikkestallen samtidig

I hele sommer har frivillige fra TSA demontert elementer, og bowlen er delt opp i mange kakestykker. I innspurten kommer Gunnar Løge, en profesjonell rampebygger fra Horten, til byen for å sette den sammen igjen.

- Ved tidligere ombygginger har vi ligget på mellom 200 000 og 250 000 kroner i rene utgifter. Denne gangen kan det nok bli dyrere enn 400 000. Det er spesialkompetansen som koster penger. I tillegg har vi dugnadstimene fra medlemmene som det er vanskelig å sette en pris på.

De to rampene skal også flyttes, slik at det blir bedre plass til streetkjøring.

Ved å flytte bowlen til Mellomveien-enden av Trikkestallen, og samtidig sette rampene ved den gamle porten ved siden av, vil man frigjøre plass slik at flere kan bruke hallen samtidig.

- Vi flytter minirampene og gjør om den plassen til et street-område, slik at man kan kjøre i sirkel gjennom hele hallen. Da får vi et adskilt rampeområde og et nybegynnerområde ved bowlen, sier styrelederen.

- Litt surmuling

Frigjøring av plass kan komme godt med for brukerne av Trikkestallen. De to siste årene har det vært så stor pågang at styret har sett seg nødt til å gjøre tiltak for å få ned antallet.

Tidligere var bowlen plassert mellom flere store stolper. - Den løsningen var ikke optimal for utnyttelse av bowlen. Den hadde blant annet en stolpe midt i kjøreflata, noe som begrenset hva man kunne gjøre, sier styreleder Øyvind Svendsen i Trondheim Skate Association.

- Trikkestallen er driftet på frivillig basis, man kjører på eget ansvar og det er et lavterskeltilbud som skal passe for alle. Det kom så mange hit i helgene at vi måtte sette opp prisen for å justere antallet. Med over 100 personer i hallen fra klokken 12 på lørdager og søndager ble det uforsvarlig å holde åpent, sier Svendsen.

Planen har vært å åpne Trikkestallen igjen 1. september. Øyvind Svendsen tror det skal holde hardt, men mener at hallen blir klar igjen i løpet av september.

Det er stort sett frivillige som har bidratt i ombyggingen av Trikkestallen. Trondheim kommune har blant annet bidratt til maling av vegger og tak.

- Nå når det er stengt er det litt surmuling over at vi ikke har noe tilbud. Men når alt er på plass blir nok folk fornøyd. På årsmøtet til TSA var det stor glede over at det blir nytt.

- Blir det noen spesiell markering, siden det også er 20-årsjubileum for Trikkestallen i år?

- Det er ikke planlagt noe spesielt, men jeg vet at kulturenheten ønsker å gjøre noe. Det passer i hvert fall fint med en markering.