– Ifølge siktedes forklaring har vi grunn til å tro at voldshandlinga var æresrelatert, sier lensmann i Namsos og Fosnes, Svenn Ingar Viken til NA.– Hva definerer politiet som æresrelatert?– Det går på enten på familiens ære, en persons ære, eller et miljøs ære, sier Viken.Det var like før skolestart mandag morgen at en 15 år gammel gutt av utenlandsk opprinnelse ble angrepet av en mann over 18 år utenfor Namsos ungdomsskole.

Gutten ble påført skader kuttskader i ansiktet. Tirsdag formiddag sier Viken at politiet nå har gjort beslag av en gjenstand.– Vi kan bekrefte at vi har beslaglagt en gjenstand siktede har forklart han har brukt til å skade fornærmede i ansiktet, sier Viken.

Framstilles for fengsling

Den siktede er avhørt og sitter i varetekt i Steinkjer. Han ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag.– Vi kommer til å legge ned påstand om fire ukers varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett, sier Viken.– Hva er status på fornærmede?– Han er avhørt – og vil bli avhørt på nytt i løpet av dagen. Han er nå utskrevet fra Sykehuset Namsos, sier Viken.

Interessert i vitner

– Hva kan du si om den beslaglagte gjenstanden?– Det kan jeg ikke gå nærmere inn på, annet enn at vi har gjort et beslag, sier lensmannen som ønsker å presisere at de er interessert i å komme i kontakt med vitner.

– Jeg ser at rektor ved skolen kommenterte at det ikke var mange vitner i saken. Vitner i vår forstand trenger ikke å være vitner til selve hendelsen. Vi kan ha behov for karaktervitner, vitner som beskriver relasjoner, vitner som beskriver et miljø, sier Viken.