Studenten ønsker ikke å gi noe intervju, men formidler i en epost til Adresseavisen at det står bra til med ham.

Dette skriver studenten:

«Jeg var tilbake på skolen 16 dager etter hendelsen, og har nå følgelig tatt opp studiene igjen. Det er mye å gjøre, og mye å ta igjen, men jeg er ved godt mot. Den siste uken har skadene leget helt, og det blir høyst trolig ingen varige mén. Jeg har lagt hendelsen bak meg, og holder fast ved at jeg ikke klandrer noen for det som skjedde. Ut over dette ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere».

Opptaksprøve gikk galt

Hendelsen skjedde 5. september i forbindelse med opptaksprøver til maskinstudentenes linjeforening «Smørekoppen». Drikking av eddik blandet ut med vann var en av de mange postene de ferske studentene var gjennom.

Trolig var det en forbytting av vanlig husholdningseddik (5 eller 7 prosent) og eddikessens (35 prosent) som førte til at 15 studenter havnet på sykehus etter hendelsen. Mange ble holdt tilbake til observasjon.

Trolig var det en forbytting av husholdningseddik med eddikessens som var årsaken til at maskinstudenter fra NTNU havnet på sykehus.

- Alvorlig og uavklart

En mannlig student i 20-årene ble lagt inn på intensivavdelingen. Tilstanden hans ble beskrevet som alvorlig og uavklart. Etter at tilstanden bedret seg, ble studenten etter noen dager overført fra intensivavdelingen.

NTNU forventer mer trygghet

- Jeg føler meg ganske trygg på at sikkerheten vil bli bedre når de nye studentene blir tatt imot neste år, sier Olav Bolland. Han er dekan ved fakultet for ingeniørvitenskap der maskinstudentene hører hjemme.

Etter eddikulykken har NTNU-ledelsen hatt et møte med lederne for alle linjeforeningene.

- Der ga vi tydelige signaler om at opptaksprøvene skal være slik at de foregår i en forsvarlig ramme, og at de nye studentene føler seg trygge.  På mitt fakultet har jeg bedt studentene gå gjennom egne planer, vurdere risiko og unngå aktiviteter som kan oppleves ydmykende eller negative på annen måte. NTNU ønsker ikke å legge ned forbud eller drive med detaljstyring, men våre signaler og forventninger er tydelige, sier Bolland.

Dekan Olav Bolland krevde at linjeforeningen innførte sikkerhetsrutiner for sine opptaksprøver.

Hva som er gjort ved andre fakulteter vet han ikke, og antyder at det gjenstår en koordinering fra NTNUs side.

Ikke avgjort hos politiet

Saken er etterforsket av politiet og det er ennå uvisst om det vil bli noen reaksjoner. Politiet venter på en rapport fra sykehuset om studentens skader.