For Line Wullum (31) og sønnen Elias Aleksander (2) var en slitsom, men frem til da lykkelig dag snart over. Det siste flyttelasset var nettopp båret inn i leiligheten de skulle flytte til da den ødeleggende brannen startet.

- Alle tingene våre var på plass, og jeg skulle bare hente maten jeg hadde bestilt. Jeg var borte i ti-tolv minutter, og da jeg kom tilbake skjønte jeg at noe var galt, sier Line Wullum.

Line Wullum rakk ikke engang å pakke ut av pappeskene før brannen brøt ut søndag 26. november. Her fra da røykdykkere gikk gjennom leiligheten. Foto: Håvard H. Jensen

Utenfor sokkelleiligheten så hun at vinduene var helt svarte på innsiden. Fra ventilen på ytterveggen kom det røyk sigende ut.

- Jeg løp og ringte på til familien på tre som bor i selve huset, og så ringte jeg brannvesenet. Heldigvis ble ingen skadet.

Elias Aleksander var hos besteforeldre da brannen startet i nitiden om kvelden søndag 26. november.

Alt ble ødelagt av røyk

Brannmannskapene som først kom til stedet meldte om mye røyk, og røykdykkere gjennomsøkte hele boligen for å forsikre seg om at alle hadde kommet seg ut.

Mens brannmenn bar brannskadde banankasser bort, ble beboerne sjekket av helsepersonell. Ingen trengte å kjøres til sykehus, men til sammen fem personer sto sent søndag kveld uten bolig.

- Jeg rakk ikke å tenke over hva som faktisk skjedde. Alt gikk så fort. Så sa en av brannmennene at han ikke trodde noe av det som hadde vært i leiligheten var brukende på grunn av røykskader, sier Line Wullum.

Mye av det Line Wullum mistet i brannen var arvegods fra moren og bestemoren. Hun har fått god hjelp av svigerinnen Cornelia Thötinen i etterkant. Her er de tilbake på branntomta og ser på noe av det som gikk tapt.

En uke etter brannen er årsaken fortsatt ukjent.

- Det skulle bli gjort en teknisk undersøkelse der torsdag. Vi venter på den rapporten, i tillegg til at det gjenstår noen avhør, sier etterforskningsleder Anders Malm ved Heimdal politistasjon.

Samtidig jobber forsikringsselskapene med å finne ut av det økonomiske, men ting tar tid. Line Wullum og Elias Aleksander trengte klær og andre nødvendige ting for å klare seg raskt.

- Folk ringte på døra hele dagen

Løsningen ble en etterlysning på Facebook. Svigerinnen Cornelia Thötinen og flere av Wullums venninner la ut statuser der de etterlyste klær i riktige størrelser, hygieneartikler og leker til gutten på snart tre.

Allerede samme kveld ringte det på døra hos Wullums familie, hvor hun og sønnen bodde etter brannen.

Etter at venninnene av Line Wullum etterlyste klær og andre ting til henne og sønnen etter brannen, gikk det ikke lang tid før det ringte på døra. Under en uke etter brannen har de flere fulle svartsekker, kofferter og pappesker stående.

- Mange delte statusen, til og med folk vi ikke kjente. Den ble også lagt ut på forskjellige Facebook-grupper, sier Cornelia Thötinen.

En annen venninne av Wullum delte historien på gruppa «Barneutstyr i Trondheimsområdet», hvor medlemmer engasjerte seg.

Både kjente og ukjente bidro med klær, leker og annet som kommer godt med. Til og med en julestrømpe til sønnen Elias Aleksander ble levert på døra i Klæbu.

- Folk ringte på døra hele dagen, og det kom veldig mye klær og leker. Det gjorde situasjonen mye enklere. Det kom unger på døra og ville levere leker til Elias Aleksander. Det var veldig rørende, og vi er ekstremt takknemlige for all støtten, sier Wullum.

- Mange gode folk der ute

I huset hos familiemedlemmene står det seks svartsekker, flere pappesker og mange kofferter fulle av klær, leker og andre nødvendigheter.

Allerede dagen etter brannen hadde mor og sønn fått det de trenger til å greie seg før de snart flytter inn i ny leilighet. Siden de fikk inn så mye, vil de gi ting videre til Gratisbutikken Te & Tøy i Trondheim.

- Det er i slike situasjoner man merker hvor stor pris man setter på familie og venner. Samtidig var det utrolig mange fremmede som ville hjelpe oss. Jeg vil takke dem alle. Det finnes veldig mange gode folk der ute, sier Line Wullum.

Huset til Line Wullums familie, hvor hun har bodd før hun flytter inn i ny leilighet i desember, er fullt av svartsekker og esker velvillige folk har donert. Det hun ikke trenger vil hun gi videre til Gratisbutikken Te & Tøy i Trondheim.