De siste dagene har han brukt til å treffe innbyggere og snakke med dem om det som kan skje.

Små norske kommuner ønsker seg oppmerksomhet. Gratulerer med fullt gjennomslag.

– Ja, takk for det. Men vi kan jo tenke oss oppmerksomhet for andre ting også.

- Er du imponert over at flere medier har rapportert at Krekar skal til Hemnes?

– Det heter jo Hemne. Her må man greie å få det riktig.

- Det er to overganger som har vært omtalt i norske medier denne uken. En tenåring som spiller fotball til Madrid og en skjeggete mulla til Hemne. Real Madrid-president Florentino Perez fikk det han ønsket seg, gjorde du?

– Nei, det må jeg være ærlig på at jeg ikke fikk. Jeg har ikke vært på tilbudssiden eller vært ivrig etter å «skrive kontrakt» om dette, for å si det sånn. Vi fikk det i fanget helt uventet.

- Likevel har du ønsket ham velkommen med åpne armer, hvorfor?

– Kommer han, så kommer han. Jeg vet at det er lite vi som kommune kan gjøre med dette. Det er fattet en beslutning ut fra det politiet og regjeringen har vurdert. Vi kunne taklet det på to måter; stått på barrikadene og slåss med nebb og klør, eller vi kan gjøre det beste utav det. Jeg tror ikke vi ville vunnet frem med å slåss, så da får vi ta samfunnsoppdraget. Hovedstaden og storsamfunnet greier ikke håndtere det, men det skal vi.

- Og hva tjener Hemne og Kyrksæterøra tjene på dette?

– Det eneste er økt medieoppmerksomhet. Vi er plassert på kartet. Det er en positiv effekt at de fleste i Norge nå vet hvor Kyrksæterøra ligger. Vi måtte jobbet lenge for å få like mye oppmerksomhet på andre måter. Men det hadde ikke vært meg imot å få oppmerksomheten på en annen måte.

 -En spørreundersøkelse viser at halvparten av folk i kommunen ønsker ham langt vekk. 21 prosent av innbyggerne frykter han utgjør en fare. Ungene i bygda er redde. Hva skal dere gjøre med det?

– Vi har flinke folk i appratet vårt, i skolen, i barnehagen og i administrasjonen. Vi skal bruke dem. Oppfordringen til foreldre og voksne er å ikke hausse opp stemningen, men skape trygghet for ungene. Vi bør heller benytte humor, snakke om det og forklare ting ut fra fakta. Personlig utgjør han ingen fare om han kommer hit. Han går ikke rundt med kniv og er farlig for folk. Saken handler om meningene hans og det han står for.

- Er du overrasket over skepsisen?

– Nei, det er jeg ikke. Jeg ble selv oppringt i spørreundersøkelsen. Resultatene tror jeg du ville fått hvor som helst i landet. Jeg velger å se det som at det er et kjempestort flertall som ikke føler redsel. Samtidig tar jeg på alvor at andre har andre oppfatninger. Det må vi håndtere på en god måte.

- Sosiale medier har kokt over med kommentarer om Krekar. Han burde være soleklart verveobjekt for Hemne skytterlag eller som eksplosiv spiss til Kil Hemne, hva er den beste meldingen du har fått med deg?

– Det har vært mange morsomme meldinger. Jeg har ikke noen å trekke frem, men jeg synes det kan være et godt tegn. Humor er en fin måte å takle dette på. Vi har humorfestival og humorlinje på videregående. Nå er vi også satt på kartet nasjonalt med humor. Det vises virkelig.

- Hemne er kjent for humorfestivalen. Krekar er vel heller en surpomp enn en humorist. Er det noe det ikke går an å spøke med?

– Jeg kommer ikke til å løfte på mullaen om han kommer hit. Jeg skal ikke spøke med ham. Han er en person og har sin integritet, han som alle andre. Det må vi respektere. Men det går an å ha humor rundt dette.

- Ordføreren er egentlig lærer og du har sunget egen versjon av «Gøy på landet» på tv for å ønske Krekar velkommen. Legger du opp til sangtimer med Krekar om han kommer, eller er det noe annet du vil lære ham?

– Det var et stunt. Jeg lot meg overtale. Jeg vil ikke gjøre det igjen. Jeg er heller ikke musikklærer, jeg er kroppsøvingslærer.

- Men du er også ihuga fisker og friluftsmann. Hvor skal du ta med deg Krekar på tur?

– Jeg skal ikke det, men som med hvilken som helst annen beboer på mottaket eller andre skal jeg stille opp og vise frem Hemne om han ønsker en omvisning. Det er på lik linje som med alle andre.

- Helt til slutt: Ap har rent flertall i kommunestyret i Hemne. Frp og Høyre er blant de miste partiene hos dere. Og stedsnavnet var frem til 1918 Hevne, er dette hevnen fra høyresiden?

– Hehehe. Nei, det må du nesten spørre Erna Solberg eller Anundsen om. De ønsker ham ut av Oslo. Indirekte er det jo Frp og justisministeren som eventuelt plasserer ham her.